Μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς | Photos+Video

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στη Στροφυλιά, στο προστατευόμενο δάσος Κουνουπελίου.

Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτη το σπάνιο οικοσύστημα και δε απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους. Στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή θα φτάσουν δύο καναντέρ προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως τουλάχιστον 2.000 στρέμματα παρθένο δάσος έχουν καταστραφεί από τη φωτιά στη Στροφυλιά.

«Eίναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή. Ζήτησα να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες», επισήμανε, την Τρίτη, στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ