Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βούλα: Απόγνωση, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα – Ζητήθηκε συνδρομή από Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

ανεξέλεγκτη-η-φωτιά-στη-βούλα-απόγνωσ-1459283

Μνήμες από τον ιστορικό πύρινο εφιάλτη του περσινού καλοκαιριού ξύπνησαν σήμερα, Σάββατο (4/6), με τη φωτιά που ξέσπασε σε περιοχής της Άνω Γλυφάδας.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει ο Ιούνιος και μόλις 4 ημέρες μετά την πρώτη έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι φέτος έτοιμος για την αντιπυρική περίοδο, σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φωτιά στην «καρδιά» της Αττικής, η οποία παραμένει ανεξέλεγκτη μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές.

Χάος, απόγνωση, έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων, καμένα σπίτια και αυτοκίνητο, εκτάσεις που έγιναν στάχτη, περιοχές χωρίς ρεύμα, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της φωτιάς που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και πλέον επεκτείνεται μέχρι το Πανόραμα Βούλας.

Μάλιστα, η φωτιά έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε να χρειαστεί να δοθεί σχετική εντολή για ενισχύσεις από βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 16:20 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους, Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην άνω Βούλα» αναφέρει το μήνυμα που συνέταξε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε».

«Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Παράλληλα, διασώστες μετέφεραν στο στρατιωτικό νοσοκομείο έναν πυροσβέστη με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι αγωνιώδεις με βασικό στόχο να ελεγχςεί η φωτιά πριν πέσει ο ήλιος και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook