«Μαϊμού» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε 30.000 ευρώ μέσω… phishing

μαϊμού-αξιωματικός-της-ελ-ασ-έβγαλε-3-1388052

Ανησυχίες έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. μια νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με τη μέθοδο “phishing” στη Ρόδο με λεία 30.000 ευρώ, καθώς ο δράστης παρίστανε τον αξιωματικό της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου που έχει αναλάβει την επικοινωνία με ένα φανοποιείο για την επισκευή των υπηρεσιακών οχημάτων!

Για την δουλειά αυτή έχει υπογράψει σύμβαση με την Αστυνομία ένας 62χρονος φανοποιός, ο οποίος μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό. Όταν στην επιχείρηση στην Ιαλυσό που λειτουργεί μαζί με τον 34χρονο γιό του τηλεφώνησε το μεσημέρι της Πέμπτης ένας άγνωστος και δήλωσε ότι είναι αστυνομικός, ο ανυποψίαστος 62χρονος τον ρώτησε αν ήταν ο αξιωματικός με τον οποίο επικοινωνεί αν χρειάζεται να επισκευάσει κάποιο όχημα.

Ο απατεώνας άδραξε την ευκαιρία και του είπε ότι ήθελε να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του, ζητώντας να του δώσει τους κωδικούς του και τον προσωρινό κωδικό που θα δεχόταν στο κινητό του. Όταν ο 62χρονος το έκανε, ο δράστης μετέφερε από τον λογαριασμό του σε άλλον το μέγιστο όριο της συναλλαγής που είχε ορίσει, δηλαδή 15.000 ευρώ.

Όμως, ο θρασύς απατεώνας δεν σταμάτησε εκεί, αλλά ισχυρίστηκε ότι δήθεν το σύστημα δεν δεχόταν την συναλλαγή και του ζήτησε να του δώσει άλλο λογαριασμό. Ο 62χρονος φώναξε τον γιο του, ο οποίος έδωσε τους δικούς του κωδικούς στον απατεώνα, με αποτέλεσμα εκείνος να μεταφέρει και από εκείνον τον λογαριασμό άλλα 15.000 ευρώ! Την υπόθεση ερευνούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ιαλυσού και της Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι ζήτησαν άρση απορρήτου για να ταυτοποιήσουν τους κατόχους των λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook