Μάικλ Τζόρνταν: Σε δημοπρασία η φανέλα που φόρεσε στους τελικούς του 1998

μάικλ-τζόρνταν-σε-δημοπρασία-η-φανέλα-1504468

Ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο ΝΒΑ με τα κατορθώματά του αλλά και με το γεγονός ότι οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς σε έξι κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

Η τελευταία εξ’ αυτών ήταν το 1998 όταν οι «ταύροι» αντιμετώπισαν τους Γιούτα Τζαζ των Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν, με τον Τζόρνταν να πρωταγωνιστεί σε μία σειρά που οι Μπουλς επικράτησαν με 4-2 και στέφθηκαν πρωταθλητές.

 

Το «INVICTUS» είναι μια ειδική επιμελημένη συλλογή από δύο μέρη με μερικά από τα καλύτερα αθλητικά αντικείμενα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια. Οι δημοπρασίες αφορούν μια ποικιλία αθλητών που είχαν μεγάλο αντίκτυπο στα αθλήματά τους. Από τον Μάικλ Τζόρνταν μέχρι τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Μοχάμεντ Άλι.

Η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, όμως πρώτα η φανέλα θα παρουσιαστεί στο κοινό στο Μόντερεϊ της Καλιφόρνια από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου.

«Η σεζόν 1997-98 είναι ίσως η αγαπημένη των οπαδών του Τζόρνταν, επειδή ο Μάικλ ήταν στην κορυφή του παιχνιδιού του γνωρίζοντας ότι ήταν η τελευταία του ευκαιρία με τους Σικάγο Μπουλς για το πρωτάθλημα», σχολίασε ο επικεφαλής των σύγχρονων αντικειμένων και συλλεκτικών ειδών στους Sotheby’s, Μπραμ Βάχτερ.

Η τιμή της αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα 3 και 5 εκατ. δολάρια, καθώς η φανέλα του «MJ» έχει ήδη φτάσει την υψηλότερη τιμή δημοπρασίας για φανέλα που έχει φορέσει ο ίδιος αλλά και για συλλεκτικά κομμάτια οποιουδήποτε παίκτη, σύμφωνα με το Sotheby’s.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο οίκος της Νέας Υόρκης δημοπράτησε το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών «Nike Air Ships» τα οποία φορούσε ο Τζόρνταν στην αρχή της καριέρας του το 1984-85, και πωλήθηκαν για 1.472.000 δολάρια.

Αυτή η τιμή αποτελεί ρεκόρ δημοπρασίας για παπούτσια. Ακόμα ένα ρεκόρ που σημείωσε στην καριέρα του ο «MJ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook