Μαιευτήρας έπαιρνε φακελάκι ανάλογα με τα… κιλά του μωρού!

μαιευτήρας-έπαιρνε-φακελάκι-ανάλογα-794693

Την παράνομη δράση ενός μαιευτήρα – γυναικολόγου, ο οποίος απαίτησε προ ημερών φακελάκι από σύζυγο περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων ο οποίος αγωνιούσε για τη γυναίκα του στη ΜΕΘ δημοσίου Νοσοκομείου και το νεογέννητο παιδί τους, καταγγέλλει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, με τον ΙΣΑ να καταδικάζει και να προαναγγέλλει πως θα παρέμβει

Ο πατέρας κατήγγειλε πως ο γιατρός υπολογίζει το φακελάκι που θα πάρει ανάλογα με τα κιλά του μωρού: ζητά προκαταβολικά 1000 ευρώ και στη συνέχεια 1000 ευρώ για κάθε κιλό του μωρού!

«Εκείνο που μου είπε ήταν ότι ο γιατρός τού ζήτησε προκαταβολικά 1.000 ευρώ για την εισαγωγή και μετά τον τοκετό ένα ποσό ίσο με τα κιλά του νεογέννητου. Έμεινα εμβρόντητος από τον ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο καθορισμού του ποσού για το «φακελάκι»! Το μωρό γεννήθηκε 2,1 κιλά και ο πατέρας ήταν μάλλον ευχαριστημένος, θεωρώντας ότι το επιπλέον «φακελάκι» θα του κόστιζε 2×100 = 200 ευρώ, μέχρι που ο γιατρός τού έκανε σαφές ότι δεν παίζει με πενταροδεκάρες και εννοούσε το βάρος του μωρού σε χιλιάρικα – 2.000 ευρώ!», αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Ο πατέρας αντέδρασε κάπως αλλά τελικά συμφώνησε, δεδομένου ότι υπήρξαν σοβαρές επιπλοκές στη γέννηση, οπότε αναγκάστηκαν να κρατήσουν τη σύζυγό του στην Eντατική για κάποιες ημέρες. Προσπάθησα να τον πείσω να καταγγείλει το συμβάν στην αστυνομία, αλλά ούτε που το συζήτησε, φοβούμενος για τυχόν επιπτώσεις στη φροντίδα της συζύγου του. Ενώ γινόταν η σχετική συζήτηση, βλέπω τον πατέρα και την αδέλφη του να σηκώνονται και να αρχίζουν να συνομιλούν με αγωνία με κάποιον, ο οποίος μόλις είχε εμφανιστεί στο σαλονάκι αναμονής. Ο ίδιος άκουσα τον κύριο αυτό να λέει στον πατέρα «Πάμε καλά, η γυναίκα σου θα βγει από την Eντατική». Μόλις απομακρύνθηκε ο εν λόγω «γιατρός», ο πατέρας επέστρεψε στο κάθισμα πλάι μου και μου λέει: «Τον βλέπετε; Αυτός είναι ο γιατρός που ενώ ποτέ δεν τον βρίσκεις τα Σάββατα, σήμερα ήρθε και με αναζήτησε για να εισπράξει! Του είπα ότι δεν κατάφερα να συγκεντρώσω το ποσό επειδή ήταν μεγάλο, αλλά σε 2-3 ημέρες θα το έχω να του το δώσω και ο γιατρός συμφώνησε και έφυγε».

Ο Σύλλογος διαμηνύει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε παρόμοιες πρακτικές.

Πηγή: ereportaz.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook