ΜΑΙΧ: Συνεχίζεται το έργο ZEROCO2 – Το INTERREG EUROPE χορήγησε πρόσθετα κεφάλαια

μαιχ-συνεχίζεται-το-έργο-zeroco2-το-interreg-europe-χορή-1339532

Από το 2016 έως το 2020, το έργο ZEROCO2/INTERREG EUROPE προσδιόρισε κτίρια σχεδόν μηδενικών εκπομπών CO2 λόγω χρήσης ενέργειας σε αυτά (NZCO2EB). Το έργο ανέδειξε διάφορα οφέλη, τα οποία προέκυψαν από διάφορους τύπους κτιρίων.

Το έργο προώθησε τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών και πηγών ενεργειακής απόδοσης. Αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μείωσης του άνθρακα για τον σχεδιασμό προσαρμοσμένων πολιτικών, οι οποίες προώθησαν πολιτικές για κτίρια σχεδόν μηδενικών εκπομπών CO2 λόγω χρήσης ενέργειας σε αυτά, σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο ZEROCO2 παρουσίασε επίσης διάφορες χρηματοοικονομικές μεθοδολογίες για την προώθηση αυτών των τύπων κτιρίων. Το έργο ZEROCO2 έλαβε πρόσφατα πρόσθετους πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe της ΕΕ, για να συνεχίσει τις δράσεις του, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των τεχνολογιών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα κτίρια.

Η συνέχιση του έργου ZEROC02 θα προχωρήσει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός, στοχεύοντας στην υλοποίηση της agendas για μηδενικές εκπομπές CO2, προώθηση πολιτικών με μηδενικές εκπομπές CO2, συμπεριλαμβανομένης της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) της ΕΕ, αξιοποιώντας μέσα πολιτικής για τη βελτιστοποίηση των διατεθέντων κονδυλίων ανάκαμψης με έμφαση στην πλήρης ανακαίνιση δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων.

Οι εταίροι του έργου θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την προώθηση τεχνολογιών με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Για τους επόμενους 12 μήνες, το έργο ZEROCO2 θα συνεχίσει να συνεισφέρει στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια, επεκτείνοντας τους αρχικούς του στόχους, που καθορίστηκαν το 2016, για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.

Το έργο ZEROCO2 θα συνεχίσει να αποσυνδέει την οικονομική ανάπτυξη από τη χρήση των πόρων και να υποστηρίζει τη στροφή προς την απαλλαγή από τις εκπομπές CO2, την αυξημένη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στην πορεία προς μια πράσινη οικονομία με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Εταίροι του έργου:

1.Ενεργειακό Γραφείο Spodnje Podravje (LEASP) – Σλοβενία

2. Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (CIHEAM-ΜΑΙCh) – Ελλάδα

3. Περιφέρεια Μολίσε – Ιταλία

4. Οργανισμός Θερμόπολις (Thermopolis Ltd.) – Φινλανδία

5. Οργανισμός Αειφόρων Μεσογειακών Πόλεων και Εδαφών (AVITEM) – Γαλλία

6. Πανεπιστήμιο Μάλτας – Μάλτα

7. Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας-Τεχνολογίας (EIfI-Tech) – Γερμανία

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook