Μαγιορκίνης για κορονοϊό: Η σύγκριση με τη χολέρα και γιατί δεν πρέπει «να πετάμε χαρταετό»

μαγιορκίνης-για-κορονοϊό-η-σύγκριση-μ-1384429

Την δική του άποψη για την ενδημικότητα της πανδημίας του κορονοϊού δίνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης, με ανάρτησή του στα social media. Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ θεωρεί ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και τείνει να τελειώσει.

Στην ανάρτησή του, ο επίκουρος καθηγητής μάλιστα αναφέρθηκε και στο… «πέταγμα του χαρταετού» και συνέκρινε την πανδημία του κορονοϊού με αυτή της χολέρας. «Ο ιός θα παραμείνει οπότε θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις συνέπειές του με εμβόλια, θεραπείες και βελτιωμένους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο την κανονικότητά μας» αναφέρει – μεταξύ άλλων – ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Θα συμφωνήσω με την κριτική που δέχονται όσοι μιλάνε ελαφρά τη καρδία περί “ενδημικότητας”. “Ενδημικό” στην επιδημιολογία σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αυτόματα “πετάμε χαρταετό”. Ούτε σημαίνει ότι λήγει η πανδημία. Πανδημία και ενδημικότητα δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενοι όροι.

Σημαίνει ότι ο ιός θα παραμείνει οπότε θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις συνέπειές του με εμβόλια, θεραπείες και βελτιωμένους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο την κανονικότητά μας.

Πηγή:newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook