Μαγικές εικόνες από τα Χανιώτικα βουνά… Φωτογραφικό οδοιπορικό στις Σφακιανές μαδάρες

μαγικές-εικόνες-από-τα-χανιώτικα-βουν-774310

Φθινοπωρινό οδοιπορικό στα βουνά των Σφακίων με συναρπαστικές εικόνες από την άγρια ομορφιά του τόπου, πραγματοποίησε ο Χανιώτης φωτογράφος Παύλος Μπουζάκης και οι φωτογραφίες του απαθανάτισαν μαγικά στιγμιότυπα.

Μάλιστα συνοδεύει τις εικόνες του με ένα κείμενο που εξιστορεί επακριβώς την πορεία του οδοιπορικού που πραγματοποίησε:

«Το τελευταίο φθινοπωρινό Κυριακάτικο πρωινό χάραξα πορεία για να αναρριχηθώ στις άγριες Σφακιανές μαδάρες.

Ο προορισμός ήταν το εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στην Ανώπολη, που σε μια γωνιά ο Αρχιμανδρίτης Παϊσιος Παπασηφάκης πανηγύρισε το εκκλησάκι για την εορτή της Αγίας.

Εκεί στην Ανώπολη, σε μια κορυφή του βουνού δεσπόζει το καστρομονάστηρο της Αγίας Αικατερίνης που προσφέρει φαντασμαγορική θέα. Από κάτω απλώνονται το Λιβυκό πέλαγος, το Λουτρό, ο Φοίνικας και ο Λύκος, στο βάθος η Γαύδος, βόρεια τα επιβλητικά Λευκά Ορη και δυτικά τα ερείπια και το τείχος της αρχαίας Ανώπολης.

Λες και δεν έφτανε όλη αυτή η ομορφιά, στην αγριομαδάρα να μοσχομυρίζουν τα κρητικά βότανα που με τον αέρα έχουν αναμιχθεί με την αύρα της νότιας θάλασσας και στο βάθος του ματιού σου να καρφώνεται το πολυαγαπημένο Λουτρό, όπου από το προαύλιο της εκκλησίας νόμιζες πως αν σκοντάψεις θα βρεθείς στην μέση της θάλασσας του…

Από εδώ ξεκινάει και ένα μονοπάτι κατηφορικό μέχρι το Λουτρό, η διαδρομή διαρκεί 1,30 περίπου ώρα, αν επιλέξετε κάτι τέτοιο πρέπει να ξέρετε ότι η επιστροφή είναι λιγότερο ευχάριστη και απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο.

Η διαδρομή από τα Χανιά απίστευτης ομορφιάς, με πολλές εναλλαγές όχι μόνο εδαφικές αλλά και καιρικές. Περνώντας από τα Ασκύφου με μαγνήτισε η «ΧΕΙΜΩΝΙΚΉ» αγριάδα και την φωτογράφισα. Πως να αντισταθώ άλλωστε σε ένα τέτοιο θέαμα…… Από Καλοκαιρινή μέρα ξεκινώντας από τα Χανιά με 19 βαθμούς, φτάνοντας στο οροπέδιο είχε 4 βαθμούς και πολύ αγριεμένη ομίχλη, που είχε καταπιεί το χωριό… Για τους Σφακιανούς και την φιλοξενία τους τι να πω;! δεν θα είμαι δίκαιος και θα υπερβάλλω, αφού και εγώ είμαι από εκεί…. Το μόνο έτσι απλά ότι είμαστε φιλόξενοι…..»

zarpanews.gr

One thought on “Μαγικές εικόνες από τα Χανιώτικα βουνά… Φωτογραφικό οδοιπορικό στις Σφακιανές μαδάρες

  1. τι να πω, κανετε ψυχικο, δεν εξηγειται αλλιως ο τιτλος «μαγικες εικονες» και η δημοσιοτητα. Μαγικες ειναι οι εικονες μωρε με το κοτετσοσυρμα, με τις τσιμεντενιες ταρατσες και με τα καλωδια; ή μηπως μας περνατε για τελειως χαχολους οταν μας σερβιρετε «μαγικες εικονες» φωτοσοπαρισμενες για να δειχνουν δραματικες οσο δεν παει αλλο;;; Το τρελο γελιο εχει η «»»πανοραμικη»»» που της εχουν βγει τα ματια!!! Δεν ειναι τεχνη ουτε ωραιο, το να τραβηξεις απο τα μαλλια στο φωτοσοπ μια φωτογραφια και να υπερβαλλεις με στοχο να εντυπωσιασεις με κατι το τελειως πλασματικο και ψευτικο. Ειναι φτηνιαρικη και αταλαντη προσπαθεια εντυπωσιασμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook