Μαγιάτικο με σπανάκι, ντομάτα και σταφίδες γίνονται ο τέλειος συνδυασμός για το μεσημεριανό γεύμα.
της Ντίνας Νικολάου
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:1:10′
Υλικά
1 κιλό σπανάκι σε μέτρια κομμάτια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
2 πράσα, το λευκό μέρος μόνο, σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
450γρ. ντοματάκια από κονσέρβα ή 3 ώριμες ντομάτες, χωρίς φλούδα, κομμένες (στην εποχή τους)
1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (έτοιμη από βαζάκι)
1 φλιτζάνι σταφίδες κορινθιακές
2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζωμό ψαριού ή νερό
4 χοντρές φέτες μαγιάτικο (250γρ. η καθεμία)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα ταψί φούρνου βάζετε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύετε με τα χέρια, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τις ντομάτες και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύετε ξανά τα υλικά απαλά με τα χέρια ή με μια σπάτουλα και τα στρώνετε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Σκορπίζετε από πάνω τις σταφίδες.
Πασπαλίζετε τις φέτες του ψαριού με αλάτι και πιπέρι, τις στρώνετε πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον ζωμό ψαριού ή με το νερό.
Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα τους. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Νομό Χανίων θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ εξαιτίας έργων συντήρησης και επέκτασης…
Στο πλαίσιο λιτής εκδήλωσης στα Μάταλα σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου στη 1:00 το μεσημέρι, ο…
Πρωταπριλιά με 30άρια και αφρικανική σκόνη Συνθήκες ακραίας για την εποχή ζέστης θα επικρατήσουν την…
Τα λαχανικά όπως το λάχανο, το σπανάκι και το μαρούλι είναι από τα πιο ευέλικτα…
Ισόβια κάθειρξη ήταν η τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία νωρίτερα ομόφωνα…
Το συγκλονιστικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ» σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη…