Μάγεψε τους Χανιώτες με την ερμηνεία του ο Θοδωρής Βουτσικάκης | Video

μάγεψε-τους-χανιώτες-με-την-ερμηνεία-τ-1281010

Μάγεψε το κοινό με την φωνή και την τραγούδια του το βράδυ της Παρασκευής στο φρούριο του Φιρκά ο μουσικός Θοδωρής Βουτσικάκης. Η συναυλία δόθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κρήτης από την περιφέρεια Κρήτης και συνδιοργανωτές την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων. Η όλη εκδήλωση είχε την στήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Ερμήνευσε τραγούδια από το προσωπικό του άλμπουμ «Όμορφη Ζωή «που υπογράφουν η γνωστή στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και ο Ιταλός μουσικός Νικόλα Πιοβάνι. Ακόμα, ερμήνευσε τραγούδια γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν σηματοδοτήσει το καλό ελληνικό τραγούδι.

Στο ακορντεόν τον συνόδευσε ο Δημήτρης Αραμπατζής και στο πιάνο ο Αντώνης Σουσαμόγλου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κυρία Λίνα Νικολακοπούλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης και πολύς κόσμος που απόλαυσε την όμορφη μουσική βραδιά.

Η συναυλία έκλεισε με το τραγούδι «Όμορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη που έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω του μία μεγάλη παρακαταθήκη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

Ο τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Ξεχωρίζει χάρη στη μοναδικότητα των ερμηνειών του και στο ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο του. Η μακρά συνεργασία του με τη Λίνα Νικολαπούλου είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη περιοδεία του με την υπογραφή της διάσημης στιχουργού και τη σημαντική δισκογραφική συνεργασία του με τον Ιταλό συνθέτη και βραβείο Όσκαρ Νικόλα Πιοβάνι, που πέρσι έκανε όλους τους Έλληνες να τραγουδήσουν στα Ελληνικά ότι Η ζωή είναι ωραία. Γράφει σχετικά ο Νικόλα Πιοβάνι: “Τα τραγούδια μου στα Ελληνικά, με τη φωνή του, μου πρόσφεραν κάτι πολύ δυνατό και συγκινητικό”.

Το 2017 ο Βουτσικάκης κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς στο ρόλο του Ερωτόκριτου, στην ομώνυμη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη μουσική του Δημήτρη Μαραμή, επιβεβαιώνοντας τη θερμή υποδοχή που του είχε επιφυλάξει η πρώτη του εμφάνιση στην Ελληνική δισκογραφία με το Αισθηματική Ηλικία. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο Λεοντή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη, Δάφνη Αλεξανδρή, Dulce Pontes, Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook