Μαφιόζικη εκτέλεση Σκαφτούρου: Γιατί ρίσκαραν να σκοτώσουν τον «θείο Τζο» μέσα στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια

μαφιόζικη-εκτέλεση-σκαφτούρου-γιατί-1430738

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Γιάννη Σκαφτούρο στην αυλή του εξοχικού του στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (25.04.2022).

Η μηχανή των δραστών, με την οποία έφτασαν αλλά και διέφυγαν από το σημείο, εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι αρχές εκτιμούν ότι είτε διέφυγαν με αυτοκίνητο είτε βρίσκονται σε κάποια κοντινή ορεινή περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει έρευνες και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ένοπλοι φρουροί του εξοχικού του 55χρονου είχαν πάρει άδεια σήμερα, κάτι που φαίνεται ότι γνώριζαν οι εκτελεστές του.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι η δολοφονία έγινε μέσα στο σπίτι του και μάλιστα μπροστά σε συγγενείς και φίλους του, είτε γιατί για επιδεικτικούς λόγους, είτε γιατί ο Γιάννης Σκαφτούρος κυκλοφορούσε ένοπλος και τον ακολουθούσαν ένοπλοι με συνοδευτικό όχημα. Έτσι, πιθανόν θεωρήθηκε ότι τη δεδομένη στιγμή, ήταν ευάλωτος μέσα στο σπίτι του και δεν συνυπολόγισαν τις… παράπλευρες απώλειες.

Οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλες έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους. Ο βαρυποινίτης φέρεται να άρπαξε το όπλο του και να ανταπέδωσε τα πυρά, αλλά έπεσε νεκρός.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα δυο άτομα, 22 και 45 ετών. Εκ των τραυματιών, αναφέρουν πληροφορίες, είναι και η κόρη του. Ο 45χρονος άνδρας που τραυματίστηκε, έχει χτυπηθεί στα πόδια και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook