Μάφιν με μήλο και κανέλα

μάφιν-με-μήλο-και-κανέλα-1411898

Τα αγαπημένα μάφιν σε μια πολύ cozy εκδοχή. Ιδανική επιλογή για πρωινό ή για συνοδευτικό του καφέ.

Υλικά

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 2 μήλα κόκκινα, με ή χωρίς φλούδα, τριμμένα
  • 1 χούφτα καρύδια πεκάν, ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουμε με αντικολλητικά χαρτάκια τις 12 θήκες ενός σκεύους για μάφιν.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα αλεύρια σε ένα μπολ μαζί με την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το τριμμένο μήλο και ανακατεύουμε καλά. Ενσωματώνουμε στον χυλό τα καρύδια πεκάν.

Βήμα 3

Μοιράζουμε τον χυλό στα αντικολλητικά χαρτάκια και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 12΄-15΄ ή μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν στην επιφάνεια και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με 2½ κουτ. γλυκού νερό μέχρι να γίνει ένα γλάσο που θα πέφτει σχετικά εύκολα. Περιχύνουμε με αυτό τα μάφιν και σερβίρουμε.

Tips

Τα μάφιν διατηρούνται και στην κατάψυξη αν τα τυλίξουμε ένα-ένα με αλουμινόχαρτο. Μετά τα αποψύχουμε μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ή τα ζεσταίνουμε στον φούρνο.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook