Μαδρίτη: Χείμαρροι λάσπης, ανεμοστρόβιλοι και… λόφοι από χαλάζι

μαδρίτη-χείμαρροι-λάσπης-ανεμοστρόβ-913677

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι της Μαδρίτης μετά τη σφοδρή νεροποντή και το χαλάζι που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Στην πόλη που επλήγη περισσότερο, την Αρχάντα ντελ Ρέι, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους λάσπης που παρέσυραν οχήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ σχηματίστηκαν λόφοι από χαλάζι. Η κυκλοφορία στους δρόμους και η λειτουργία του μετρό δεν είχαν αποκατασταθεί το πρωί.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι επεμβάσεις ήταν σχετικά μικρές για μια καταιγίδα τέτοιας έκτασης: απομάκρυνση κλαδιών από τους δρόμους, άντληση υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους στάθμευσης, υπόγεια ή εμπορικά καταστήματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της περιφέρειας της Μαδρίτης.

Το νοσοκομείο της Αργκάντα ντελ Ρέι, στη νοτιοανατολική Μαδρίτη, πλημμύρισε επίσης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία των χειρουργίων των χειρουργείων και η αίθουσα τοκετού.

Η Μαδρίτη δεν ήταν η μόνη πόλη που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη Καμπίγιος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook