Madame Ginger: Η γνωστή food blogger εξηγεί πώς η vegetarian διατροφή μπορεί να είναι πεντανόστιμη

madame-ginger-η-γνωστή-food-blogger-εξηγεί-πώς-η-vegetarian-διατροφή-1221123

Στο Zarpa Radio 89,6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η vegan/ vegetarian food blogger Μαριλού Παντάκη, γνωστή ως Madame Ginger, η οποία είναι πολύ γνωστή για το επιτυχημένο blog της madameginger.com και για τα βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι της στο YouTube

Η Μαριλού σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία, εργάστηκε για 7 χρόνια σε PR agencies και στη συνέχεια σπούδασε μαγειρική και εργάστηκε 3 χρόνια σε επαγγελματικές κουζίνες. Τελικά, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το blog της και να μοιράζεται συνταγές, σκέψεις, μυστικά της γεύσης και όχι μόνο. Το πιο αγαπημένο της project είναι η σειρά vlogs με τίτλο #EatLikeALocal στο κανάλι της στο YouTube, μέσα από την οποία ανακαλύπτει κι εξερευνά γευστικές συνήθειες ντόπιων διαφόρων τοποθεσιών, εντός και εκτός συνόρων της Ελλάδας.

Λατρεύει την Κυψέλη, περιοχή όπου μεγάλωσε και όπου μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε για να φτιάξει το στούντιο μαγειρικής “MG Food Studio”. Όπως είπε χαρακτηριστικά: Το στούντιο όπου μαγειρεύω βρίσκεται στην Κυψέλη και είναι το πατρικό μου, εκεί που έζησα όλη μου την εφηβεία. Άλλαξα τρόπο διατροφής πριν 2,5 χρόνια όταν γνώρισα τον σύντροφό μου που είναι vegan, οπότε ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστώ σε αυτό τον τρόπο διατροφής παρ’όλο που στο παρελθόν είχα κάνει προσπάθειες. Μάλιστα από τότε που υιοθέτησα την vegetarian διατροφή είδα σημαντικές αλλαγές στο σώμα και το πρόσωπο.

Είδα ντοκιμαντέρ, ενημερώθηκα για τις βιομηχανίες κρεάτων, πώς κακοποιούνται τα ζώα και αποφάσισα να αλλάξω τρόπο διατροφής. Όπου και να πας, εννοώ σε εστιατόρια, υπάρχουν vegetarian πιάτα ενώ δεν υπάρχει καφετέρια στην Αθήνα που να μην προσφέρει καφέ με γάλα αμυγδάλου ή σόγιας.

Πολλοί ακούνε για vegan και το μυαλό τους πάει στα χόρτα και τα μαρούλια, όμως προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο ότι ένα πιάτο με λαχανικά μπορεί τελικά να μην είναι τόσο βαρετό! Ούτως ή άλλως η Ελληνική κουζίνα είναι από τα γεννοφάσκια της χορτοφαγική και μπορούμε αυτές τις 4 με 5 μέρες που δεν θα φάμε κρέας να μαγειρέψουμε πολύ δημιουργικά και οικονομικά με φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

Το κοινό μας μέχρι και πρότινος ήταν καθαρά παραδοσιακό, ωστόσο βλέπουμε τελευταία νέους να υιοθετούν αυτό τον τρόπο, την τάση γιατί το vegan είναι τάση που επικρατεί σιγά σιγά.

Όσον αφορά το blog της, μας λέει: «Θεωρώ ότι είμαστε ένα blog που απευθύνεται σε όλους. Ξεκίνησε πριν 10 χρόνια όταν άρχισα να καταγράφω συνταγές γνωστών μου, γιαγιάδων, συγγενών. Σε αυτές τις συνταγές προσέθετα σιγά σιγά και τις δικές μου κι όλο αυτό χρόνο με το χρόνο εξελίχθηκε ώσπου οι συνταγές οι δικές μου άρεσαν στον κόσμο.

Πλέον τις συνταγές της Madame Ginger εκτός από το διαδίκτυο μπορεί κανείς να τις βρει και στα βιβλιοπωλεία, καθώς κυκλοφορεί το βιβλίο «ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ» από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ με 61 λαχταριστές συνταγές

One thought on “Madame Ginger: Η γνωστή food blogger εξηγεί πώς η vegetarian διατροφή μπορεί να είναι πεντανόστιμη

  1. ελα να κανουμε μια βολτα στην υπαιθρο να δεις τι και ποσα φυτοφαρμακα χρησιμοποιουνται αλογιαστα καθως και τις μεγαλες φαρμες που αγοραζετε το τυπου αμυγδαλογαλα (μονο 3% καρπος ) να δεις τι ζημια κανουν στο περιβαλλον και ποσο επηρεαζουν την χλωριδα και την πανιδα …και τα λεμε μετα … βαρεθηκαμε του vegan που σπονσοραρονται απο μεγαλες πολυεθνικες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook