Μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ δίνει 12χρονος που τραυματίστηκε σε κυνήγι

μάχη-για-τη-ζωή-του-στη-μεθ-δίνει-12χρονο-793824

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του 12χρονου από το χωριό Ελάφι Καλαμπάκας, ο οποίος δίνει κυριολεκτικά μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου και μεταφέρθηκε χθες βράδυ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι το αγόρι τραυματίστηκε βαρύτατα, όταν δέχθηκε σκάγια στο κεφάλι κατά τη διάρκεια κυνηγιού στην ορεινή περιοχή μεταξύ Ελαφιού και Καστανιάς.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί χθες το πρωί, όταν η παρέα των κυνηγών, (περίπου δέκα άτομα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες), μεταξύ των οποίων και το μικρό αγόρι με τον πατέρα του, ξεκινούσε για κυνήγι αγριογούρουνων, ότι θα ακολουθούσε μια τραγωδία.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το παιδί δέχθηκε σκάγια στο στο κεφάλι και κατέρρευσε. Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας και οι υπόλοιποι μετέφεραν το παιδί σε προσβάσιμο σημείο από όπου το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το παιδί αρχικά διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί το διασωλήνωσαν, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του.

Στη συνέχεια, κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ το μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με τους γιατρούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του, ώσπου λίγες ώρες αργότερα αποφάσισαν τελικά την άμεση μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου από χθες ο 12χρονος δίνει τη δική του μάχη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα διερευνώνται από την αστυνομία.

Στο μεταξύ η μικρή κοινωνία του ορεινού χωριού της Καλαμπάκας έχει από χθες “παγώσει” και μόνο μια προσευχή βγαίνει από το στόμα όλων, ώστε το νεαρό αγόρι να βγει από αυτή τη μάχη νικητής.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook