Μάχη από τους γιατρούς για να σωθεί η όραση του άνδρα που δέχθηκε επίθεση με καυστικό οξύ

μάχη-από-τους-γιατρούς-για-να-σωθεί-η-όρ-963272

Κέρδισαν την μάχη με την όραση του 73χρονου άνδρα οι γιατροί του νοσοκομείου της Χίου, όπου χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα μετά από επίθεση που δέχτηκε με καυστικό οξύ από αλλοδαπή γυναίκα, με την οποία νωρίτερα είχε έντονα διαπληκτιστεί.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η οφθαλμίατρος Έμυ Ζερβούδη από το νοσοκομείο της Χίου το πρόβλημα έγκειται πλέον στο έγκαυμα που έχει δημιουργηθεί από το οξύ στο βλέφαρο του ηλικιωμένου Έλληνα, το οποίο θα γίνουν προσπάθειες να αποκατασταθεί:

«Η κατάσταση του είναι αρκετά ικανοποιητική, καλύτερη από ότι πίστεψα σε πρώτη φάση. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα και με τον σωστό τρόπο μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε το μάτι. Είναι το δεξί μάτι, το οποίο φυσικά και αντιμετωπίζει πρόβλημα, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι. Ένα έγκαυμα στο μάτι είναι πάντα μεγάλο πρόβλημα, όμως πιστεύω με αυτά που βλέπω, πως θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την βλάβη και να το σώσουμε» αναφέρει η γιατρός και προσθέτει:

«Το βλέφαρο υπέστη την μεγαλύτερη βλάβη διότι είναι δέρμα. Το μάτι, επειδή έχω την υπόνοια πως είναι οξύ αυτό που έπεσε, έχει την δυνατότητα σ ένα μεγάλο βαθμό να το εξουδετερώνει. Το θέμα πλέον είναι το βλέφαρο. Ο άνδρας εκτός από το μάτι φέρει εγκαύματα από το ίδιο προϊόν και στα χέρια του».

Μπορεί ακόμα να μην έχει αποσαφηνιστεί το είδος του οξέως που του έριξε η γυναίκα, ωστόσο τα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγμάτων που έχουν παρθεί αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Η γυναίκα συνελήφθη ενώ σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, του εμπρησμού και της πρόκλησης φθορών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθη, χθες (20-05-2021) στη Χίο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Χίου, αλλοδαπή, για υπόθεση επίθεσης με καυστικό υγρό σε ημεδαπό.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, του εμπρησμού και της πρόκλησης φθορών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, χθες το μεσημέρι στην παραπάνω περιοχή η συλληφθείσα επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε ημεδαπό, προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ ακολούθως χρησιμοποιώντας εύφλεκτη ύλη και δύο (2) φιάλες βουτανίου (γκαζάκια) προκάλεσε φωτιά σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του παθόντα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Στην κατοχή της δράστιδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αεροβόλο όπλο – ρέπλικα, μαχαίρι με μήκος λάμας -7- εκατοστών, καθώς και τρείς (3) φιάλες με εύφλεκτη ύλη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν αντικείμενα σχετιζόμενα με την επίθεση και τον εμπρησμό του δικύκλου.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Σύμφωνα με το chiospress.gr η γυναίκα με καταγωγή από την Βουλγαρία ήταν η πρώην σύντροφος του γιου του ηλικιωμένου όπου βρίσκονται σε διαμάχη σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών τους. Η ίδια φαίνεται να θεωρούσε υπαίτιο της κόντρας που έχει ξεσπάσει τον ηλικιωμένο γι αυτό και επέλεξε να τον εκδικηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook