Μαχαίρωσαν στον λαιμό τον συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων», Salman Rushdie

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε ο συγγραφέας Salman Rushdie (Σαλμάν Ρουσντί), ενώ ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να απευθυνθεί στο κοινό και άρχισε να χτυπά τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο συγγραφέας μαχαιρώθηκε στον λαιμό και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που δεχόταν καιρό απειλές για τη ζωή του, λόγω του βιβλίου «Satanic Verses» (Σατανικοί Στίχοι), το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ.

 

Είναι ένας από τους πιο μισητούς και επικηρυγμένους από τους φανατικούς μουσουλμάνους ανθρώπους, ενώ το συγγραφικό του έργο οδήγησε σε απειλές θανάτου από το Ιράν τη δεκαετία του 1980.

Βίντεο από την επίθεση στον Σαλμάν Ρουσντί

Η κατάσταση της υγείας του συγγραφέα προς το παρόν είναι άγνωστη. Βίντεο από το σημείο, δείχνει να τον μεταφέρουν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Ο ινδικής καταγωγής βρετανός συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του από το Ιράν στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Οι «Σατανικοί Στίχοι» που έγραψε ο Σαλμάν Ρούσντι προκάλεσε αναταραχή σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου το 1988, καθώς θεωρήθηκε βιβλίο με «βλάσφημο» περιεχόμενο.

Μάλιστα, ο τότε ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα ζητώντας τη δολοφονία του Ρούσντι.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ