Μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια στον Ερυθρό Σταυρό – Τι λέει ο διοικητής

μαχαίρωσαν-νοσηλεύτρια-στον-ερυθρό-σ-799527

Επιβεβαιώνει απολύτως το δημοσίευμα του ygeiamou.gr για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος νοσηλεύτριας ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος «Ερυθρός Σταυρός», κ. Θύμιος Γεωργόπουλος. Με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη ο διοικητής αναφέρεται στο συμβάν, παραθέτοντας τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Ωστόσο επέλεξε να το πράξει αφότου αυτό δημοσιοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ουσιαστικά επιτεθέμενος εναντίον της Ομοσπονδίας και του προέδρου της και κάνοντας μία παρέκβαση από το φλέγον ζήτημα της επίθεσης σε μία νοσηλεύτρια του νοσοκομείου που διοικεί η οποία δεν εισφέρει διόλου στην υπόθεση.

«Το σημερινό Δελτίο Τύπου του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της (εν αμαρτίαις περιπεσούσης) ΠΟΕΔΗΝ, που αφορά το Νοσοκομείο μας και έχει τον «πιασάρικο» τίτλο: “Ασθενής μαχαίρωσε Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ο Διοικητής διέταξε σιωπητήριο”, παραλείπει (εσκεμμένα;) να βάλλει και έναν υπότιτλο, όπως: “Οι τρομολάγνοι ξαναχτυπούν” ή “Επενδύουμε στον τρόμο γιατί αυτός πουλάει”. Αφού λοιπόν περιγράφουν (αλά Χίτσκοκ στην ταινία «ΨΥΧΩ») έναν ασθενή που «έστησε ενέδρα» στην προϊσταμένη της κλινικής που νοσηλευόταν και δύο αστυνομικούς που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής και επειδή επενέβησαν σώθηκε η συνάδελφος, συνεχίζουν με την πρόταση «Ο Διοικητής απών». Το («ο Θεός να το κάνει») Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει: “Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός”. Καταλήγει δε με τον εξής «μεγαλειώδη» τρόπο: “Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη”!!!

Η αλήθεια (με την οποία ο κ. Γιαννακός δεν έχει λάβει διαζύγιο, γιατί ποτέ δεν είχε σχέση μαζί της) έχει ως εξής…» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Θύμιου Γεωργόπουλου.

Επιχειρεί να απομειώσει το γεγονός και συνεπώς τις ευθύνες της διοίκησης υποστηρίζοντας πως ήταν αδύνατο να προβλεφθεί, ενώ στέκεται με έμφαση στον «επιπόλαιο τραυματισμό της νοσηλεύτριας», σαν να μην αποτελεί μείζον θέμα ούτως ή άλλως η κυκλοφορία ενός ανθρώπου με δύο μαχαίρια επάνω του μέσα σε ένα νοσοκομείο και ο τραυματισμός θα είχε άλλη σημασία εάν ήταν σοβαρός! Από την παράθεση των γεγονότων του διοικητή, πάντως, γίνεται προφανές πως αν δεν υπήρχαν στον 3ο όροφο του νοσοκομείου όπου έλαβε χώρα η επίθεση σε βάρος της προϊσταμένης νοσηλεύτριας, οι αστυνομικοί που φρουρούσαν ασθενή κρατούμενο, η έκβαση πιθανόν να ήταν διαφορετική…

Τι υποστηρίζει ο διοικητής του Ερυθρού Σταυρού

«Την Δευτέρα 14/1 στις 7:05 το πρωί (ενώ βρισκόμουν καθ’ οδόν για το Νοσοκομείο) ενημερώθηκα από την Διευθύντρια Διοικητικού ότι κάποιος ασθενής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής, περιφερόμενος στους διαδρόμους απειλούσε το προσωπικό με μαχαίρι. Έδωσα εντολή να κληθεί η «Άμεση Δράση» και στο μεταξύ η Φύλαξη του Νοσοκομείου να προστατέψει τους ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό.

Αμέσως μετά σε επικοινωνία μου με την Διευθύνουσα ενημερώθηκα ότι η «Άμεση Δράση» έχει ειδοποιηθεί και έρχεται, ενώ στον όροφο βρίσκονται ήδη δύο Αστυνομικοί (που φρουρούν κρατούμενο) και η Φύλαξη του Νοσοκομείου.

Στις 7:10 σε συντονισμένη επιχείρηση από 8 Αστυνομικούς (τα πληρώματα 3 περιπολικών και οι 2 αστυνομικοί που φρουρούσαν τον κρατούμενο) συνελήφθη ο δράστης και κατασχέθηκε το μαχαίρι της επίθεσης, αφού προηγουμένως (2 λεπτά πριν την επιχείρηση) κατάφερε «επιπόλαιο τραύμα στον μηρό» της Προϊσταμένης της κλινικής, η οποία εξερχόμενη από το ασανσέρ έπεσε πάνω στον δράστη.

Στις 7:15 έφτασα στο Νοσοκομείο και ενημερώθηκα αναλυτικά για τα συμβάντα από την Διευθύνουσα, την Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας και τον εφημερεύοντα γιατρό που τοποθέτησε το (μοναδικό) ράμμα στον μηρό της συναδέλφου.

Με ενημέρωσαν ότι η παθούσα συνάδελφος (για ψυχολογικούς λόγους) θα αποχωρούσε με ιατρική άδεια. Ζήτησα να παραμείνει (αν μπορούσε) για να δώσει κατάθεση στο ανακριτικό κλιμάκιο της Αστυνομίας (το οποίο ειδοποίησα να προσέλθει άμεσα, όπως και έγινε) και να αποχωρήσει μετά.

Μετά την κατάθεση της, αποφάσισε η ίδια να παραμείνει στο Νοσοκομείο και εγώ (αφού ενημερώθηκα από τον Νομικό μας Σύμβουλο) μίλησα μαζί της επί μακρόν και της δήλωσα ότι «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΗΣ σε ότι χρειαστεί ή σε ότι νομικά θελήσει να διεκδικήσει, πέραν της αυτόφωρης διαδικασίας».

Τέλος συζήτησα με τον Διευθυντή γιατρό που χειρούργησε τον ασθενή-δράστη, και με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε διαγνωστεί ποτέ (από το 2009 που τον γνωρίζει) με οποιαδήποτε ψυχική νόσο ή άλλη αιτία που να του προκαλεί ψυχικές διαταραχές και το συμβάν ήταν αδύνατον να προβλεφθεί. Μου τόνισε μάλιστα ότι αυτό προκύπτει απολύτως και από τον ιατρικό του φάκελο» περιγράφει τι έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο κ. Γεωργόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο 14-16 ώρες καθημερινά, κατά δική του δήλωση, ο διοικητής δεν βρήκε χρόνο να επισκεφθεί τη νοσηλεύτρια που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, με μικρή παθολογική αλλά μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση. Σημειωτέον, η νοσηλεύτρια μιλώντας στο ygeiamou.gr περίγραψε ολιγόλεπτη «μάχη» με τον ασθενή με τα μαχαίρια και στοχευμένη επίθεση σε βάρος της.

Αρνείται δε ο διοικητής πως «κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός»; «Ποιους κάλεσε; Με τι τρόπο το επέβαλε; Μήπως έπρεπε (κατά τον προσφιλή για την ΠΟΕΔΗΝ τρόπο) να βγει σε κάποιο «life style μεσημεριανάδικο» και να καταγγείλει τον …Πολάκη;» θέτει αλλεπάλληλα τα ερωτήματα.

Τόσο η Πανελλήνια Συνομοσπονία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) όσο και η ΠΟΕΔΗΝ στις ανακοινώσεις τους, πάντως, επιμένουν στην «αφωνία» και το «σιωπητήριο» που ακολούθησαν μετά το συμβάν. Ιδίως αν το δει κάποιος με την οπτική του κ. Γεωργόπουλου, ότι δηλαδή δεν είναι και κάτι που μπορεί να προβλεφθεί ή δεν συμβαίνει και συχνά…

Οι Νοσηλευτές ΕΣΥ καταγγέλλουν «αφωνία» και «κουκούλωμα»

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα στον Ερυθρό Σταυρό, όταν ασθενής επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την «αφωνία» της διοίκησης του νοσοκομείου και την εξοργιστική αδράνεια με την οποία «κουκουλώθηκε» το τραγικό αυτό συμβάν.

«Γιατί άραγε ο διοικητής του ΕΕΣ, δεν δημοσιοποίησε – ως όφειλε – το γεγονός, αλλά προτίμησε να τηρήσει μια άνευρη και ανεξήγητη στάση;» ρωτά το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και ζητεί εξηγήσεις «εκτός κι αν πρέπει, για να ληφθούν μέτρα ασφάλειας του προσωπικού, θα πρέπει πρώτα να έχουμε νεκρούς».

ΠΟΕΔΗΝ: Απάθεια και ανευθυνότητα της διοίκησης

«Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν τη συνάδελφο στο θάλαμο του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Τέτοια απάθεια και ανευθυνότητα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, εκτιμώντας πως η συνέχεια θα είναι δυσάρεστη και επικίνδυνη: «Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook