Mόνο ηλεκτρικά τα μοντέλα smart από το 2020

mόνο-ηλεκτρικά-τα-μοντέλα-smart-από-το-2020-675645

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι δηλώσεις του CEO της Daimler Dieter Zetsche σχετικά με τις προθέσεις της μάρκας να προβεί σε πλήρη αναδιάταξη του μέλλοντος της θυγατρικής smart. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο CEO της μάρκας ανέφερε ότι από το 2020 η εταιρεία θα έχει στην γκάμα της μόνο ηλεκτρικές εκδόσεις των Fortwo και Forfour και θα «κοπούν» όλες οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε όλες τις αγορές που τα μοντέλα smart γίνονται διαθέσιμα.

Η μετάβαση μάλιστα αναφέρει πως έχει ήδη αρχίσει για την αγορά της Βόρειας Αμερικής από τις αρχές του 2018, αν και το συγκεκριμένο εγχείρημα αυτή την στιγμή έχει αρκετές δυσκολίες λόγω της χαμηλής τιμής της βενζίνης που υπάρχει σε ΗΠΑ και Καναδά και εξαιτίας των ελαχίστων δομών για ηλεκτρική φόρτιση των αυτοκινήτων. Στην Ευρώπη ωστόσο, όπου οι τιμές στα καύσιμα είναι πιο υψηλές και τίθενται συνεχώς νέα χαμηλότερα όρια στις εκπομπές καυσίμων, η Daimler ισχυρίζεται ότι η στρατηγική της αυτή θα την ωφελήσει σημαντικά.

Για να γίνει αυτό πάντως, ο γερμανικός κολοσσός θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την Annette Winkler, CEO της smart να αναφέρει τον προηγούμενο μήνα πως αν και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρικά smart μοντέλα, υπάρχει αρκετή καθυστέρηση στις παραδόσεις των αυτοκινήτων.

Μέσα στα πλάνα της Daimler πρέπει να τονίσουμε πως είναι η εξέλιξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας της για να είναι σε θέση να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία ενώ έχει γίνει γνωστό ότι οι Γερμανοί σκοπεύουν να λανσάρουν τουλάχιστον ένα πλήρως ηλεκτρικό ή υβριδικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία μέχρι το 2022.

Πηγή: autotriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook