Mε απαγόρευση συναθροίσεων ξεκινά η ελληνική προεδρία

mε-απαγόρευση-συναθροίσεων-ξεκινά-η-ελ-118606

athinaΣε φρούριο μετατρέπεται το Κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, στην πρεμιέρα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Παράλληλα, με απόφαση του Αττικάρχη, δεν επτρέπονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες στο Κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η απαγόρευση των συναθροίσεων ισχύει:

στο Κέντρο της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-Λεωφόρους: Αθηνάς (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, εξαιρουμένων των χώρων της Πλατείας Ομονοίας), δεξιά Ερμού (μέχρι Αγίων Ασωμάτων), πεζόδρομος από συμβολή Ερμού και Αγίων Ασωμάτων μέχρι Αποστόλου Παύλου, αριστερά Αποστόλου Παύλου μέχρι Ροβέρτου Γκάλλι, Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Βούρβαχη, αριστερά Παρασκευοπούλου, δεξιά Καρέα, αριστερά Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, αριστερά Στρατάρχου Παπάγου, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, αριστερά Θηβών, Φειδιππίδου, Λ. Αλεξάνδρας, αριστερά Χ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Θεμιστοκλέους, δεξιά Πανεπιστημίου, αριστερά Αιόλου, δεξιά Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής,

στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Μεσογείων από τη συμβολή της με τη Λ. Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη – Λ. Μεσογείων), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, την Τετάρτη θα τεθούν σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο της Αθήνας λόγω της τελετής έναρξης της προεδρίας.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, παρουσία του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

Το μέτρο προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για δίχως τέλος «αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης» και το ΚΚΕ να κάνει λόγο για κίνηση που δημιουργεί «σοβαρά ερωτήματα».

«Η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών που για άλλη μια φορά επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αναλαμβάνει και την προεδρία της ΕΕ, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Η απόφαση της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έναρξης της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Ιδιαίτερα το γεγονός ότι απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις, επειδή έχουν σκοπό αντίθετο με τις παραπάνω εκδηλώσεις. Αυτό το αιτιολογικό ανοίγει το δρόμο για παρεμπόδιση λαϊκών κινητοποιήσεων, όταν το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Τέτοιου είδους απαγορεύσεις δεν μπορούν να σταματήσουν την αντίθεση μεγάλου τμήματος του λαού μας, όπως και άλλων λαών σε χώρες της Ευρώπης, ενάντια στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που είναι η ΕΕ» σημειώνει το ΚΚΕ.

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook