Λύτρωση μετά από 5 μήνες «ομηρίας» στην «κόλαση» της Αφρικής – Επιστρέφει και δεύτερος Έλληνας ναυτικός από το Τζιμπουτί | Photos

λύτρωση-μετά-από-5-μήνες-ομηρίας-στην-973871

Μετά από περίπου πέντε μήνες «ομηρίας» στα ανοιχτά του Τζιμπουτί, λόγω χρεών του πλοιοκτήτη Αλέξανδρου Τσάκου, θέμα ωρών θεωρείται η επιστροφή και δεύτερου Έλληνα ναυτικού, από την αφρικανική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr λόγω της ασθένειάς του ο Α’ μηχανικός, Γιώργος Μπουγιούκας (στο νοσοκομείο με διπλό by pass και χρήζει άμεσης επέμβασης)  μαζί με το «πράσινο φως» από τις αρχές του αφρικανικού κράτους, πήρε εδώ και λίγες ώρες και το διαβατήριό του.

Έπειτα λοιπόν από την προ δυο μηνών επιστροφή του υποπλοίαρχου κ. Αργύριου Τσιαγκρής, λόγω ασθένειας, τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Α’ μηχανικός, Γιώργος Μπουγιούκας θα είναι ο δεύτερος ναυτικός που θα επαναπατριστεί, ανοίγοντας το δρόμο και για τους υπόλοιπους.

Σε αυτή την ευτυχή κατάληξη του θρίλερ που ζούνε από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι 4 ναυτικοί στα πλοία «Αρίμπας» και «Πτολεμαίος», εκτός από τις ερωτήσεις και την πίεση που άσκησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους των ναυτικών μας, έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε «τετ α τετ» που είχε η κόρη του Γιώργου Μπουγιούκα, Δέσποινα με τον ίδιο τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, λόγω της ασθένειάς του, θα επιστρέψει ο πατέρας της στην Ελλάδα και σύντομα θα ακολουθήσει και επαναπατρισμός των υπολοίπων ναυτικών.

Θυμίζουμε ότι η πίεση του β’ μηχανικού Δημήτρη Φάλκου έχει φτάσει 21 και παρά την επίσκεψη του γιατρού στο πλοίο, που του έδωσε χαρτί για κατεπείγουσα εισαγωγή στο νοσοκομείο, εδώ και 11 μέρες οι αρχές του Τζιμπουτί, του απαγορεύουν να βγει από το πλοίο.

Και  άλλοι δύο ναυτικοί μας όμως, ο Σιάκας και ο Καμινάκης από την Ιεράπετρα, είναι ψυχολογικά ράκη και άπαντες εύχονται να τηρήσουν οι ελληνικές αρχές τη δέσμευσή τους, δίνοντας τέλος στον εφιάλτη των ναυτικών αλλά και των αγαπημένων τους.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook