Λυκουρέζος: Στον ανακριτή για την μαφία των φυλακών – Το δύσκολο βράδυ στη ΓΑΔΑ

λυκουρέζος-στον-ανακριτή-για-την-μαφί-847083

Δύσκολο βράδυ πέρασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Ο γνωστός ποινικολόγος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σήμερα το πρωί οδηγείται στον εφέτη ανακριτή, Ευ. Νικόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας» των φυλακών Κορυδαλλού. Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 και απόπειρα εκβίασης.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Πέμπτης, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από άνδρες της αντιτρομοκρατικής, φέρεται ως συνεργός της «μαφίας του Κορυδαλλού».

Ο δικηγόρος του γνωστού ποινικολόγου, κ. Κονταξής, χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ακραία, αφού όπως είπε ο πελάτης του, «δεν κλήθηκε, ούτε αρνήθηκε να προσέλθει στις δικαστικές αρχές, ασκεί κανονικά την δικηγορία, έχει γνωστή κατοικία και τον ξέρουν όλοι. Προς τι λοιπόν η σύλληψη», διερωτήθηκε, αφήνοντας υπόνοιες ότι πίσω από τη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου, μπορεί να κρύβονται και πολιτικές σκοπιμότητες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, αμέσως μετά τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, εναντίον του οποίου αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να εμφανιστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή και ο Θόδωρος Παναγόπουλος, ο δεύτερος δικηγόρος εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα.

Η κατάθεση του Θέμη Σοφού

Την ύπαρξη συναντήσεων πριν την εκδίκαση της υπόθεσης της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ και δικηγόρος, Θέμης Σοφός.

Ο κ. Σοφός όπως κατέθεσε, είχε την άποψη του, να μην παρασταθεί πολιτική αγωγή στη δίκη.

«Εγώ του πρότεινα ότι θα ήταν καλύτερα να εμφανιστεί να εκθέσει τις απόψεις του και ανάλογα με την έκβαση της δίκης να ασκήσει τις οποίες αξιώσεις σας. Μου είπε ότι η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι δεν είχε λόγο να μου επιτεθεί γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα άλλαζε απλώς δικηγόρο, αν εγώ έβγαινα από την μέση».

Ο κ. Σοφός κατέθεσε επίσης ότι ο 65χρονος δεν του ανέφερε ποτέ τις καταθέσεις των Αλβανών κατηγορουμένων ενώ ο Γ. Αντωνόπουλος εμφανιζόταν βέβαιος ότι ο Φλώρος είναι πίσω από την εντολή.

Επίσης, ανέφερε ότι ο 65χρονος του είπε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Φλώρο και αν μπορεί να είναι παρών (σ.σ. ο Σοφός). Η συνάντηση, όπως κατέθεσε ο Θ. Σοφός, έγινε στο τέλος Ιουλίου 2017 πήγε στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Στην συνάντηση περιέγραψε πως «ο Αντωνόπουλος είπε ότι θεωρεί πως ο Φλώρος έδωσε την εντολή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του, αν και δεν έχω αποδείξεις. Ο Φλώρος απάντησε ότι δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα προχωρούσε την υπόθεση και με άλλον δικηγόρο.

Στο τέλος της συζήτηση ο Αντωνόπουλος σηκώθηκε και του είπα «εγώ δε θα αξιώσω τίποτα άλλο από εσένα» και του λέει και ο Φλώρος «ούτε εγώ» αναφερόμενος σε κάποιες αγωγές που είχε κάνει. Τα βρήκαν μπροστά μου. Με κεφαλαία το λέω».

Πρόεδρος: Μα πως έδωσαν τα χέρια;

Σοφός: Καταπραΰνθηκε μέσα του η αντίληψη της αντιδικίας αλλά δεν ξέρω αν πείσθηκε.

Πρόεδρος: Ο ίδιος σε εμάς είπε ότι δεν έγινε τίποτα

Σοφός: Εγώ δε θα προβώ σε χαρακτηρισμούς για τον ίδιο και για όσα λέει. Αυτά που λέω προκύπτουν και από αλλά πράγματα.

Πρόεδρος: είχε ενημερώσει τους συνηγόρους του;

Σοφός: Θεωρώ ότι ο κ. Λυκουρέζος το ήξερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Σοφός περιέγραψε πως στα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του τηλεφώνησε και τον ρώτησε «είσαι σίγουρος ότι έδωσαν τα χέρια;».

«Του λέω ναι γιατί με ρωτάς. Και μου λέει χθες έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο του Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα. Του λέω περίμενε να πάρω Αντωνόπουλο και σε παίρνει εκείνος ή εγώ. Επικοινωνώ με Αντωνόπουλο και του λέω ότι ζητάνε λεφτά. «Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά!». Του είπα να πάρει τον Ζαφειρόπουλο γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω». Ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι θα στείλει email που θα ξεκαθαρίζει τα πάντα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σοφός προσκόμισε το επίμαχο email στο Δικαστήριο.

star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook