Λουτσέτης: Δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν να πατήσουν τρία χρόνια, εμφανίστηκαν μετά από τηλεφωνήματα πολιτικών προσώπων για να ψηφίσουν για το παλιό ΙΚΑ

λουτσέτης-δημοτικοί-σύμβουλοι-που-εί-1765942

«Η διοίκηση του κ. Σημανδηράκη έχει φέρει τα Χανιά σε πολύ χειρότερη θέση απ’ ό,τι ήταν, παρά τα εκατομμύρια που διαφημίζει»

«Σε τοπικό επίεδο είδαμε ταύτιση δυνάμεων των παρατάξεων, δεν είχαν ουσιαστικά να χωρίσουν κάτι» τόνισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Χαράλαμπος Λουτσέτης, ανεβάζοντας τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης στον Δήμο Χανίων.

Παράλληλα κατηγόρησε την παράταξη Σαρρή για… συμπολίτευση με την δημοτική Αρχή ενώ για την υποψηφιότητα της Κατερίνας Μανιμανάκη έκανε λόγο για ένα «φθαρμένο προσωπείο» του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, το οποιο «δεν θα αλλάξει με την αλλαγή ονόματος και επικεφαλής».

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, ο κ. Λουτσέτης, τόνισε πως στόχος της παράταξης είναι να κερδίσει τις εκλογές και να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Χανίων.

«Είδαμε συμβούλους που είχαν να έρθουν τρία χρόνια, να εμφανίζονται μετά από παρεμβάσεις και τηλεφωνήματα πολιτικών προσώπων. Προφανώς δεν μπορώ να πω ονόματα αλλά αναφέρομαι στο κτήριο του ΙΚΑ συγκεκριμένα. ‘Οταν συζητήθηκε το θέμα για την αγορά του κτηρίου, το οποίο οριακά πέρασε ούτως άλλως, ο Δήμος» τόνισε, επαναλαμβάνοντας την αντίθεση της παράταξης στη συγκεκριμένη αγορά.

«Σε 77 χρόνια ο Δήμος δίνει 10 φορές την αξία του οικοπέδου. Εμείς είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν  να δεχόμαστε ένα κομμάτι του δημοσίου, δηλαδή ο Δήμος, να πληρώνει σε ένα άλλο κομμάτι του δημοσίου, δηλαδή τον ΕΦΚΑ , κάτι το οποίο είναι δημόσιο. Αυτό το κτήριο το έχουν πληρώσει οι πατέραδες μας με τις εισφορές τους και είναι τουλάχιστον προκλητικό αυτό που είπε ο κ. Σημανδηράκης ότι αν δεν το παίρναμε εμείς, θα γινόταν ξενοδοχείο. Δηλαδή αποδεχόμαστε ότι η Κυβέρνηση τα δημόσια κτήρια τα εμπορεύεται και τα χρησιμοποιεί με γνώμονα το κέρδος.» τόνισε.

«Αντί να βγαίνεις να λες ευχαριστούμε, πρέπει να βγεις να τους εκθέσεις όταν η κυβέρνηση δεν εργάζεται για το καλό των Χανιωτών. Εμείς έχουμε έναν δήμαρχο που μόνο ευχαριστώ ξέρει να λέει στην κυβέρνηση και δεν ξέρει να διεκδικεί ή τουλάχιστον να την εκθέτει πολτικά. Υπάρχουν μια σειρά τομείς όπου η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη, όπως για παράδειγμα η υποστελέχωση. Την περίοδο που  πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στις πολεοδομίες, είχαν αποχή από το e-adeies γα να διεκδικούν ενίσχυση με προσωπικό εδώ ο κ. Χαζηράκης μας έλεγε ότι λύνει το πρόβλημα μέσω της ΔΕΠΑΝ, το οποίο προφανώς είναι ένα μπάλωμα.»

«Διεκδιούμε την δημαρχία» 

Αναφερόμενους στους υποψηφίους της παράταξής του τόνισε πως «δεν είναι ο καθένας για τον εαυτό του, ούτε ο καθένας για τη δική του προβολή. Έχουμε μια συνέχεια και μία συνέπεια που χαρακτηρίζει τον δικό μας χώρο και αναγνωρίζεται και από την χανιώτικη κοινωνία. Διεκδικούμε την δημαρχία. Θεωρούμε ότι έχουμε μια πολύ ικανή ομάδα, άνθρωποι με τους οποίους συμπορευόμαστε και πολιτικά κάναμε ένα πλατύ άνοιγμα στην χανιώτικη κοινωνία και ανταποκρίθηκε και πολλοί ακόμα που ήταν πολύ θετικοί αλλά δεν έκαναν το βήμα γιατί θέλει και στομάχι αυτή η μάχη, δεν είναι εύκολο. Θα φανεί αυτή η δυναμική στις εκλογές αλλα εμείς εκεί βάζουμε τον πήχη, να διεκδικήσουμε την δημοτική αρχή.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια αντίληψη

O κ. Σαρρής δεν έκανε αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα έκανε και συμπολίτευση και «χρύσωνε και το χάπι» σε δύσκολες στιγμές. Κάτι που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ας πούμε το πρώτο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής Αρχής δεν θα περνούσε χωρίς τις ψήφους της παράταξης Σαρρή τόνισε, κάνοντας λόγο γιε ένα «φθαρμένο προσωπείο» που δεν θα αλλάξει με την αλλαγή ονόματος και επικεφαλής. Εμείς το έχουμε πει ότι στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ίδια αντίληψη. Αυτή έχει μεταφερθεί και στον Δήμο Χανίων και μπορεί κανείς να κρίνει αν έκανε ή δεν έκανε αντιπολίτευση η παράταξη του κ. Σαρρή. Σε αυτό το κομμάτι γνωρίζουμε ότι είμαστε η μόνη αντιπολίτευση και -σε περίπτωση που δεν είμαστε δημοτική αρχή – οι μόνοι που μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτήν την άκρατη ανάπτυξη της πόλης  (…)

Εμείς από την αρχή αντισταθήκαμε στην δημοτική Αρχή Σημανδηράκη, όσο νέο πρόσωπο μπορεί να είναι κάποιος,  ήταν φτιαγμένη με παλιά υλικά. Τα κόμματα που τον στήριξαν, οι πολιτικές που πρεσβεύουν.« τόνισε.

Για πάρκινγκ – κυκλοφοριακό

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η πόλη για τον τουρίστα, για τον επισκέπτη, για τη βιτρίνα, δεν θεωρούμε ότι αυτή η λογική είναι κάτι το οποίο φτιάχνει μία όμορφη πόλη. Δεν την φτιάχνει. Σε αυτή τη λογική εμείς είχαμε αντισταθεί και σε παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν μέσα στην πόλη και ήταν αποσπασματικές χωρίς μελέτες και χάνονταν θέσεις στάθμευσης. Για παράδειγμα οι ποδηλατόδρομοι.

Όλα αυτά είχαν απώλεια θέσεων στάθμευσης. O ιδιος ο κ. Σημανδηράκης, όταν ανέλαβε, είχε πει ότι άμεσα, πολύ άμεσα, θα μας ανακοίνωνε τα περιφερειακά πάρκινγκ. Θα μπορούσε η Κυβέρνηση αν ήθελε να βοηθήσει να βρει τρόπους με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και άλλες άμεσες κατεπείγουσε κλπ. Εδώ είδαμε ότι αντί ο Δήμος να λύνει το πρόβλημα, να το εντείνει. Μάλιστα την ώρα που λέει για περιφερειακά πάρκινγκ είναι ο ίδιος επιχειρηματίας με δημοτικό γκαράζ μέσα στην πόλη.» τόνισε, προτείνοντας δημοτική συγκοινωνία με δημοτικούς υπαλλήλους, σύγχρονη και ποιοτική και όχι με ανάθεση λειτουργίας των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στα ΚΤΕΛ.

Παράλληλα, πρότεινε, « κάθε νεόδμητη οικοδομή με απόφαση δημοτικού συμβουλίου να δεσμεύει χώρο εντός του δικού του οικοπέδου για θέσεις στάθμευσης, είτε είναι πολυκατοικία είτε είναι ξενοδοχείο.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης:

2 thoughts on “Λουτσέτης: Δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν να πατήσουν τρία χρόνια, εμφανίστηκαν μετά από τηλεφωνήματα πολιτικών προσώπων για να ψηφίσουν για το παλιό ΙΚΑ

  1. Πες τα Χρυσοστομε!!!…….εεεε μπερδευτικα Μαρξιοστομε ηθελα να πω….
    Πλακα κανω.Συμφωνω και επαυξανω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook