Λουτρό αίματος στη Σρι Λάνκα την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών – 290 νεκροί από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία | Photos

λουτρό-αίματος-στη-σρι-λάνκα-την-ημέρα-848564

Στους 290 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα ενώ 13 άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σπίτι στο Κολόμπο, ανέφεραν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ.

Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς στη Σρι Λάνκα πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη ήταν η όγδοη που σημειώθηκε σήμερα στο νησί αυτό της Νότιας Ασίας. Εκκλησίες που γιόρταζαν το Πάσχα και πολυτελή ξενοδοχεία επλήγησαν στο Κολόμπο και σε άλλες δύο πόλεις της χώρας.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

Μία ακόμα έκρηξη νωρίτερα σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, προκαλώντας δύο θανάτους, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κολόμπο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα ξενοδοχείο στην Ντεϊουάλα, ένα νότιο προάστιο του Κολόμπο, δήλωσε ο Ρούουαν Γκουνασεκέρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, ένας Πορτογάλος περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων των εκρήξεων που σημειώθηκαν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και ισάριθμα πολυτελή ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Lusa επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Ένας Πορτογάλος ηλικίας περίπου 30 ετών που βρισκόταν εκεί με τη σύζυγό του σκοτώθηκε από την έκρηξη σε ξενοδοχείο του Κολόμπο, δήλωσε από τη Λισαβόνα η πρόξενος της Πορτογαλίας εκεί Πρίνι Πάιν.

Οι υπόλοιποι Πορτογάλοι που βρίσκονται στη Σρι Λάνκα «είναι όλοι καλά», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως μόνον στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο έχουν μεταφερθεί 254 τραυματίες, ενώ άλλοι 60 απαριθμούνται στις επιθέσεις στις άλλες πόλεις.

Ο πρωθυπουργός της χώρας καταδίκασε απερίφραστα τις «θρασύδειλες επιθέσεις».

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Σε μόνο μία από τις εκκλησίες, τον Άγιο Σεβαστιανό στην Καταουαπιτίγια, βρειως του Κολόμπο, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ οι τηλεοπτικές εικόνες παρουσιάζουν κορμιά να κείτονται στο έδαφος και τμήματα από την κατεστραμμένη οροφή του χριστιανικού ναού. Άλλη έκρηξη σημειώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι 25 πιστοί σκοτώθηκαν σε εκκλησία της Μπατικαλόα, στα ανατολικά.

Επίσης, στο Κολόμπο επλήγησαν τρία ξενοδοχεία, τα Shangri-La, Kingsbury Hotel και Cinnamon Grand Colombo, χωρίς να έχει γίνει σαφές εάν υπάρχουν θύματα σε αυτά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, σε μία χώρα που σπαρασσόταν για δεκαετίες από εμφύλιες διαμάχες, όταν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία των Ταμίλ οι βομβιστικές επιθέσεις βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.

Ένας Κινέζος, ένας Ολλανδός, δύο Τούρκοι ανάμεσα στους νεκρούς

Ένας Κινέζος πολίτης σκοτώθηκε στη διάρκεια των επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, ανέφερε η κρατική εφημερίδα της Κίνας People’s Daily. Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε πως τέσσερις Κινέζοι πολίτες τραυματίστηκαν και η κατάστασή τους στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται είναι σταθερή. Ένας Ολλανδός πολίτης σκοτώθηκε στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε εξάλλου ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Στεφ Μπλοκ. Ο Μπλοκ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις. «Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, περιλαμβανομένου ενός Ολλανδού αυτή τη στιγμή», είπε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δύο Τούρκοι πολίτες περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα. Σύμφωνα με το Anadolu, οι δύο Τούρκοι ήταν μηχανικοί που εργάζονταν σε ένα έργο στη Σρι Λάνκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook