«Λουκέτο» σε δύο ειδικά σχολεία στην Κρήτη

Τη στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία, οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα ειδικά σχολεία, τα οποία παραμένουν ανοιχτά, ζητούν να γίνονται περισσότερα τεστ για να αισθάνονται όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Αυτή τη στιγμή και ως τις 9 Δεκεμβρίου παραμένουν κλειστά τα εξής Τμήματα στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, Γ4 Λυκείου Αγγλικά, Γ4 Λυκείου Γενικής Παιδείας, Γ4 Λυκείου Γεωπονίας- Τροφίμων, Δ2 Λυκείου Αγγλικά, Δ2 Λυκείου Ανθοκομίας, Δ2 Λυκείου Γενικής Παιδείας. Ο μαθητής που είχε βρεθεί θετικός στον ιό, μετά από τεστ που διενεργήθηκαν, παραμένει σπίτι του χωρίς πυρετό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, κλειστό είναι και το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου ως τις 13 Δεκεμβρίου.

Σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, όπως αναφέρουν στο Cretalive οι διευθύνσεις εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ηρακλείου, δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο θετικό κρούσμα μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικό ή μαθητή ειδικού σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί, πάντως, ζητούν να γίνονται σε τακτική βάση τα τεστ από τον ΕΟΔΥ για να έχουν εικόνα του τι συμβαίνει στα σχολεία.

cretalive.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ