Love & Covid-19: Τελικά η πανδημία έκανε καλό στις σχέσεις;

love-covid-19-τελικά-η-πανδημία-έκανε-καλό-στις-1162800

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένας “ζωντανός οργανισμός” που επηρεάζεται από τα πάντα.

Πόσο μάλλον από μια πανδημία που από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε, έφερε τα πάνω – κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η κοινωνική απόσταση, η εναλλαγή συναισθημάτων και ο φόβος απέναντι στο άγνωστο έθεσε άλλες βάσεις, άλλαξε τα δεδομένα, έφερε ξεκαθαρίσματα και σίγουρα έκανε καλό στις σχέσεις. Τους λόγους θα τους μάθεις παρακάτω!

Γνώρισαν (πραγματικά) ο ένας τον άλλο

Τα απανωτά lockdown τελικά είχαν και τα θετικά τους. Λίγο οι έντονοι ρυθμοί των προηγούμενων χρόνων, λίγο οι υποχρεώσεις και η δουλειά, είχαν αποξενώσει και απομακρύνει τους ανθρώπους. Ναι, και αυτούς που έμεναν στο ίδιο σπίτι. Η καραντίνα, χάρισε επιπλέον χρόνο σε όλα τα ζευγάρια και μέσω της καθημερινής τριβής, γνώρισαν πραγματικά ο ένας τον άλλο. Μίλησαν, είδαν πιο καθαρά τα πλεονεκτήματα και τα ελαττώματα τους και αντίκρυσαν επιτέλους τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, από την πρωινή βόλτα μέχρι τις συνήθειες τους, έγιναν (και πάλι) μέρος της καθημερινότητά τους και μάλλον άξιζε!

Εξέφρασαν τα αληθινά συναισθήματα

Όπως είπαμε η καθημερινότητα και οι αμέτρητες υποχρεώσεις έχουν την ικανότητα να “κρύβουν” καταστάσεις. Όταν είσαι όλη μέρα με τον άλλο στο σπίτι, τα αληθινά συναισθήματα αργά ή γρήγορα θα βγουν στην επιφάνεια. Και δεν έχει σημασία αν είναι αρνητικά ή αληθινά, γιατί αυτό που μένει στο τέλος είναι η ειλικρίνεια, η ηρεμία και η ψυχική υγεία. Συζητήσεις έγιναν, συναισθήματα μοιράστηκαν και πολλά πράγματα μπήκαν ΄΄επιτέλους΄΄ στη θέση τους!

Ήρθαν πιο κοντά ή μακριά

Μετά τον πρώτο και το δεύτερο, το τρίτο “πόρισμα” για τις σχέσεις, αποτελεί το αποτέλεσμα της εξωτερίκευσης των συναισθημάτων και της καθημερινής επαφής. Άλλοι ήρθαν πιο κοντά και άλλοι απομακρύνθηκαν. Άλλοι έγιναν ‘’ένα’’ και αντιμετώπισαν τις δυσκολίες μαζί και άλλοι ήθελαν τη μοναξιά τους. Όπως και να έχει το ξεκαθάρισμα έγινε και οι σχέσεις βελτιώθηκαν, γιατί προχώρησαν και βρήκαν επιτέλους τον δρόμο τους.

Έκαναν σχέδια για το μέλλον

Οι δυσκολίες που “έδεσαν” τα ζευγάρια, τους ώθησαν στην σκέψη ότι η ζωή είναι μικρή, είναι μικρή και πολύτιμη και δεν υπάρχει λόγος να περιμένουν για να εκπληρώσουν όλες τις κοινές επιθυμίες ή τα σχέδια που είχαν στο pauseχρόνια τώρα. Άλλοι αρραβωνιάστηκαν, άλλοι έκλεισαν την πολυπόθητη ημερομηνία γάμου και άλλοι απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Γιατί κανένας ιός δεν μπορεί να σταματήσει τα όνειρα κανενός, μπορεί να τα παγώσει, αλλά να τα σταματήσει ΠΟΤΕ!

k-mag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook