Λογιστές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης στα Χανιά: «Είμαστε σε μόνιμη ένταση, θα καταρρεύσουμε» | Photos + Videos

λογιστές-στα-πρόθυρα-νευρικής-κρίσης-1462432
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ιδιαίτερα μαζική και δυναμική ήταν η σημερινή κινητοποίηση των λογιστών – φοροτεχνικών των Χανίων στην είσοδο της ΔΟΥ στην οδό Τζανακάκη, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης στον κλάδο.Όπως καταγγέλλουν, τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν γίνει «σάκος του μποξ» για τους αγανακτισμένους πολίτες, την ώρα που το κράτος στέλνει ογκώδεις εγκυκλίους συχνά αντιφατικές και αντικρουόμενες μεταξύ τους.

«Το κάνουν γιατί ξέρουν ότι ο λογιστής θα βάλει πλάτη» σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου φοροτεχνικών Χανίων, Κώστας Σταυρουλάκης: «Έχουμε ψυχολογικά προβλήματα και θέματα αντοχής, είμαστε συνέχεια σε ένταση» σημείωσε, προσθέτοντας πως ένα πάγιο αίτημα του κλάδου είναι το… δικαίωμα στην ασθένεια:

«Δεν νομοθετείται να μπορεί ασθενής συνάδελφος ή γυναίκα σε λοχεία να παίρνει παράταση  για τις δηλώσεις των πελατών του. Δεν γίνεται γυναίκα να έρχεται για υποβολές μόλις έχει γεννήσει ή μετά από τη χημειοθεραπεία να τρέχει στο γραφείο συνάδελφος με καρκίνο να υποβάλλει δηλώσεις»

«Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη»

Από τη μεριά του ο Γιώργος Μπαρκούρας αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος τμήματος Δυτικής Κρήτης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη, έχουν βγει χιλιάδες σελίδες εγκυκλίων, αλληλο-αντικρουόμενες και πρέπει με βάση τη λογική μας και την εμπειρία μας να παίρνουμε αποφάσεις»

Αιτήματα

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις του κλάδου περιλαμβάνονται τα εξής:

• Υποχρεωτικότητα στα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΜyDATA σημαίνει σοβαρός χειρισμός και ετοιμότητα πρώτα από το Κράτος. Καμία υποχρέωση ως τότε, κανένα πρόστιμο ως τότε εκτός των προστίμων αυτών που συμφωνούμε να επιβληθούν στους υπαίτιους της προχειρότητας του σχεδιασμού. Για παράδειγμα σας παρακαλούμε ας βρεθεί ποιος φταίει που δεν «επικοινωνεί» το E-send με το MyData, να λάβει το σχετικό πρόστιμο και μετά ας δούμε πως θα «επικοινωνήσουν» και οι λογιστές με εσάς.

• Μας βάλατε εν μέσω φορολογικών δηλώσεων να δουλεύουμε σε ένα σύστημα ανέτοιμο όπως τα MyData και χάνουμε τόσο χρόνο; Μας βάλατε εν μέσω φορολογικών δηλώσεων να ασχολούμαστε με την επικαιροποίηση των στοιχείων παππούδων και γιαγιάδων, κατοίκων εξωτερικού, φορολογούμενων συζύγων χωρίς κωδικούς με τα αρμόδια τμήματα των Δ.Ο.Υ. τα οποία παρεμπιπτόντως είναι χαμένα στις νέες εφαρμογές ως ανέτοιμα επιχειρησιακά να εφαρμόσουν. Πολύ ωραία. Τα λέμε λοιπόν μετά τις 30/9/2022 που θα λήξουν οι δηλώσεις νομικών και φυσικών προσώπων, καθώς ο Αύγουστος πρέπει να γίνει μήνας ξεκούρασης πριν μας προλάβει (έτσι που το πάτε) η αιώνια ξεκούραση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook