Λογαριασμοί ρεύματος: Τα νέα τιμολόγια για τον Αύγουστο – Κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Τις νέες επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίας επιχειρήσεις και τους αγρότες ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες (οικιακά τιμολόγια) η απορρόφηση της αύξησης είναι της τάξεως του 90%.

Αναλυτικά:

«Απενεργοποιείται η ρήτρα αναπροσαρμογής.

500 εκατ. ευρώ είναι το όφελος από το μέτρο αυτό.

Ο αντίστοιχος μηχανισμός της Ισπανίας έχει όφελος μόλις 250 εκατ. ευρώ.

Από σήμερα οι πολίτες μπορούν να γνωρίζουν την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή.

Οι πάροχοι θα ενημερώνουν για τις τιμές στις σελίδες τους.

Για τον Αύγουστο η επιδότηση φτάνει τα 1.126 δις ευρώ, απορροφώντας έτσι το 90% της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές.

Απορροφούμε επίσης το 100% της αύξησης για τους καταναλωτές σε κοινωνικό τιμολόγιο κι απορροφούμε το 80% για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Επίσης το 82-92% για τους αγρότες.

Έτσι για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η τιμή της μεγαβατώρας θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 λεπτών».

Στα 0,486 ευρώ η τιμή της κιλοβατώρας στη ΔΕΗ

Κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο που ανακοίνωσαν σήμερα οι προμηθευτές ρεύματος. Οι τελικές τιμές καταναλωτή θα προκύψουν μετά την γνωστοποίηση των επιδοτήσεων της Πολιτείας που αναμένεται άμεσα.

Η ΔΕΗ που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο θα είναι 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα (0,498 για καταναλώσεις πάνω από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο). Στα 0,495Euro/kWh είναι το τιμολόγιο της Ήρων για τον επόμενο μήνα, στα 0,54913 Euro/kWh της Protergia ενώ αναμένεται σταδιακά η ανακοίνωση των τιμολογίων από όλους τους προμηθευτές. Σημειώνεται ότι ισχύουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο τα τιμολόγια από τον Αύγουστο και μετά δεν θα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από το σύνολο των προμηθευτών ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις. Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ