Lockdown με SMS 13033 και τα μέτρα που δεν επιστρέφουν το 2022

lockdown-με-sms-13033-και-τα-μέτρα-που-δεν-επιστρέφουν-1191944

Τέσσερα μέτρα δεν υπάρχουν στο τραπέζι για το 2022. Η απάντηση που έδωσε ο Θάνος Πλεύρης για lockdown και μετακινήσεις με SMS στο 13033.

Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τα νέα μέτρα που θα συζητηθούν σε δεύτερη φάση και θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου για τον περιορισμό της πανδημίας στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον.

«Δεν υπάρχει συζήτηση, ούτε εισήγηση που να σχετίζεται με SMS» στο 13033 ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς του περιορισμού στις μετακινήσεις από τη νέα χρονιά, αποκλείοντας επίσης το lockdown σαν «όπλο» αντιμετώπισης της διασποράς του ιού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

«Όποια μέτρα παρθούν -που θα είναι περιοριστικά- δεν θα παραπέμπουν ούτε σε ειδικό ούτε σε γενικό lockdown. Θα αφορούν κυρίως στη διασκέδαση και τους χώρους της συνάθροισης, της ψυχαγωγίας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μέτρα που ΔΕΝ βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα εξής:

  • Μερικό ή καθολικό lockdown
  • SMS για μετακινήσεις
  • Κλείσιμο σχολείων
  • Επιπλέον περιορισμοί στο λιανεμπόριο

Ωστόσο, για τα σχολεία, στη νέα σύσκεψη μετά τα Χριστούγεννα οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν τα δεδομένα, ενώ είναι πιθανό να εξεταστεί και το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν. Επομένως, δεν αποκλείεται να αναθεωρηθεί το πότε θα πρέπει να κλείνει ένα σχολείο όταν καταγράφονται κρούσματα κορονοϊού. Τώρα, ισχύει το μέτρο 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα.

Από 3 Ιανουαρίου που θα ισχύσει το δεύτερο πακέτο μέτρων, μπαίνουν στο πλάνο, μεταξύ άλλων εστίαση και διασκέδαση. Οι περιορισμοί θα αφορούν στο ωράριο λειτουργίας των μπαρ, κλαμπ, κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook