Lockdown: «Η κυβέρνηση αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία»

lockdown-η-κυβέρνηση-αντί-να-προλαμβάνει-συ-1150152

Ενώ η αύξηση κρουσμάτων αποδίδεται στην απουσία ελέγχων σε μεγάλα εργοστάσια, η κυβέρνηση έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε ρόλο κομπάρσου

Πιστή στο λογική «πονάει χέρι, κόβει χέρι», η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω αυστηροποίηση του lockdown στη Δυτική Αττική, όπου καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από αύριο στον Ασπρόπυργο, στη Μάνδρα και στην Ελευσίνα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα ενώ σταματά το click away και κλείνουν κομμωτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η αύξηση κρουσμάτων αποδίδεται στην απουσία ελέγχων σε μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, η κυβέρνηση 9 μήνες έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε ρόλο κομπάρσου.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

«Επιτέλους, να καταλάβουν πως οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν και δεν μπορούν διαρκώς να πληρώνουν τις παλινωδίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ανέμελου κ. Μητσοτάκη» τονίζεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «η ζημιά έχει ήδη γίνει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας φωνάζει για συνεχή διαγνωστικά τεστ και εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων προστασίας σε μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια.

Εννιά μήνες η κυβέρνηση έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε διακοσμητικό ρόλο και τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας.

Σήμερα, μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, που αποδίδεται από τα μέλη της Επιτροπής στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο ακόμα πιο σκληρό lockdown στην περιοχή. Αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Και δεν φθάνει αυτό. Αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Επιτέλους, να καταλάβουν πως οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν και δεν μπορούν διαρκώς να πληρώνουν τις παλινωδίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ανέμελου κ. Μητσοτάκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook