Livin R, Κασσιανή Λειψάκη, Στέλιος Βαμβακάς: Τρεις Χανιώτες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα τραγούδι για τους Δροσουλίτες

livin-r-κασσιανή-λειψάκη-στέλιος-βαμβακάς-1044729

Τρεις γνωστοί και ταλαντούχοι Χανιώτες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό τραγούδι εμπνευσμένο από έναν από τους πιο γνωστούς μύθους των Χανίων.

Έτσι λοιπόν, μετά το μύθο της Νεράιδας, άλλος ένας μύθος, αυτός των Δροσουλιτών, γίνεται τραγούδι από το συνθέτη και μουσικό παραγωγό Livin R, που ενώνει τις δυνάμεις του με την φιναλίστ του Τhe Voice Κασσιανή Λειψάκη καθώς και με τον αγαπημένο Στέλιο Βαμβακά που συμμετέχει και με φωνητικά σε επερχόμενη έκδοση και με τη λύρα του.

O στίχος έχει αλληγορικό χαρακτήρα καθώς ουσιαστικά μιλάει για τις τελευταίες δραματικές στιγμές στους προμαχώνες του Φραγκοκάστελλου καθώς και για το μοναδικό φαινόμενο που συμβαίνει τον Μάιο με τις έφιππες σκιές να εμφανίζονται κατά τις πρωινές ώρες με τη ΔΡΟΣΙΑ.

Μουσική : Livin R , Barrice , Στίχοι : Livin R , Barrice , Στέλιος Βαμβακάς Μίξη, Μάστερ : Final Sound Studio

Στις 18 Μαΐου 1829 ο Μουσταφά με 8.000 πεζούς και επιπλέον 400 ιππείς αλλά και αρκετά κανόνια κινήθηκε εναντίον του Φραγκοκάστελλου.

Εκεί τον περιμένει ο πολέμαρχος Χατζημιχάλης Νταλιάνης, μέλος της Φιλικής Εταιρείας που με δικά του χρήματα οργάνωσε το πρώτο ιππικό σώμα της Ελλάδας και ήταν συμπολεμιστής του Καραϊσκάκη στην ιστορική μάχη του Φαλήρου με 500 «πεζικάριους» και 100 ιππείς.

Εκεί ξεκινάει μια άνιση μάχη, μάλιστα τους άντρες που βρίσκονται στους προμαχώνες, τους είχε δέσει ο Νταλιάνης για να μην υποχωρήσουν αν και σκοτώθηκαν σχεδόν αμέσως!

Στη δεύτερη, σκληρή και εξίσου άνιση μάχη στην είσοδο του κάστρου, λέγεται πως η πύλη «έφραξε» από τα πτώματα και των δυο πλευρών…

Το κάστρο πέφτει μερικές ημέρες αργότερα με 850 νεκρούς από την μεριά του Μουσταφά και 350 νεκρούς από τη μεριά του Νταλιάνη, μαζί με τον ίδιο!

Λέγεται πως οι ψυχές εκείνων που έπεσαν στη μάχη αλλά έμειναν άθαφτοι παραμένουν στον τόπο που σκοτώθηκαν.

Κάπως έτσι μερικά χρόνια αργότερα από εκείνη τη φοβερή μάχη, λίγο μετά τα μέσα του Μάη, κάποιοι βοσκοί έκπληκτοι είδαν πάνω από την ερειπωμένη Μονή του Αγίου Χαραλάμπους μια ολόκληρη στρατιά από ένοπλες (ακόμα και έφιππες) σκιές να προελαύνουν προς το Φραγκοκάστελο και από εκεί στη θάλασσα όπου και χάθηκαν.

Ήταν πρωί, ξημέρωμα και γι’ αυτό τους έδωσαν το όνομα «Δροσουλίτες». Από τότε αυτή η άψυχη στρατιά μαχητών, που αμέσως συνδέθηκε με τους μαχητές του Νταλιάνη, κάνει συχνά-πυκνά την εμφάνισή της. Πάντα την ίδια ώρα, πάντα την ίδια εποχή, πάντα για περίπου ένα δεκάλεπτο. Κάποιες χρονιές το φαινόμενο είναι ίσα- ίσα ορατό και κάποιες άλλες είναι… τρομακτικά έντονο.

zarpanews.gr

One thought on “Livin R, Κασσιανή Λειψάκη, Στέλιος Βαμβακάς: Τρεις Χανιώτες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα τραγούδι για τους Δροσουλίτες

  1. Οι Δροσουλίτες του Αντρέα Λιλικάκη ειναι και θα παραμείνουν ο Ύμνος στους Δροσιλίτες. Ενα υπέροχο τραγούδι, μια υπέροχη ερμηνεία και μια υπέροχη μουσική. Απλά ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ !!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook