LIVE: Τελευταία μέρα προγραμματικών δηλώσεων – Ψήφος εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα

live-τελευταία-μέρα-προγραμματικών-δηλώ-896313

Με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.

Θα προηγηθεί ο κύκλος ομιλιών των πολιτικών αρχηγών κατά αντίστροφη κοινοβουλευτική σειρά, σύμφωνα με τη δύναμη των κομμάτων, και η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Η συνεδρίαση σήμερα, τελευταία ημέρα, ξεκίνησε από τις 9:30 με τις τοποθετήσεις των υπουργών και υφυπουργών, οι οποίοι εξειδικεύουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του τις προτεραιότητες και τις δράσεις του χαρτοφυλακίου τους σε βάθος τετραετίας, αλλά και τις ομιλίες βουλευτών όλων των κομμάτων.

Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Ιουλίου, το απόγευμα, οπότε ο πρωθυπουργός ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ενώ τον λόγο πήραν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δείτε εδώ live:

Στην ομιλία του το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναπτύσσοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα για την τετραετία ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις φόρων από φέτος αντί το 2020.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% από τον Αύγουστο, μείωση του φόρου των επιχειρήσεων στο 20% σε δύο φάσεις από τον Σεπτέμβριο, και του φόρου στα μερίσματα στο 5%, ενώ εξήγγειλε άμεση βελτίωση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις, με μείωση της ελάχιστης μηνιαίας καταβολής και του επιτοκίου, υπαγωγή όλων των επιχειρήσεων με βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ και αναστολή των κατασχέσεων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία στον προϋπολογισμό για το 2020 και θα επιτευχθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά θα δοθεί η δυνατότητα η κυβέρνηση να διεκδικήσει στη συνέχεια τη μείωση των πλεονασμάτων.

Ακόμη, προανήγγειλε νέα διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και ψηφιοποίησή της, δράσεις για την ανάπτυξη και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για λήψη μέτρων σε παιδεία, υγεία και ασφάλεια, ενώ στις βασικές προτεραιότητες περιέλαβε την αποκομματικοποίηση του κράτους, τον νέο εκλογικό νόμο, την καθιέρωση της ψήφου των απόδημων, την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και την πράσινη ανάπτυξη.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook