Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού Συμβουλίου Χανίων | Δείτε την τελετή στο Παλιό Λιμάνι | Photos + Video

η-ορκωμοσία-του-νέου-δημοτικού-συμβου-913335

Κατάμεστη η πλατεία Κατεχάκη στο Παλιό Λιμάνι Χανίων το απόγευμα της Δευτέρας για την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χανίων.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης γίνεται ο 33ος Δήμαρχος της νεότερης ιστορίας της πόλης των Χανίων και ο τρίτος κατά σειρά δήμαρχος που διοικεί τον Δήμο Χανίων με την καλλικρατική του μορφή.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε σε έναν χώρο ιδιαίτερο, για πρώτη φορά μακριά από το δημοτικό κατάστημα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να μαζεύονται για να ορκιστούν πίστη και υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους, για το οφέλη των δημοτών των Χανίων.Με τον τρόπο αυτό κλείνει η θητεία του απερχόμενου Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα και αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή υπό τον Παναγιώτη Σημανδηράκη:Δείτε την όλη την τελετή ορκωμοσίας από την πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι Χανίων:

Μετά τον θρησκευτικό όρκο ακολούθησε και ο πολιτικός για μερικά μέλη του δημοτικού συμβουλίου:Οι επικεφαλής των παρατάξεων απηύθυναν χαιρετισμό μετά την τελετή.

Ο νέος δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε στην ομιλία του:

«Μέσα από ένα δύσκολο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες για την ομάδα μας, φτάνουμε σήμερα εδώ και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε.

Σημαντική είναι η διάθεση συνεργασίας της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων, στην προσπάθεια να ενώσουμε όλους τους Χανιώτες. Το σχέδιο για τα Χανιά ανταποκρίνεται όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και στο μέλλον του Δήμου. Η διαφορετική προσέγγιση που ξεκίνησε πριν τις εκλογές συνεχίζεται και εδώ με αυτή την τυπική και βαθιά ουσιαστική τελετή της ορκωμοσίας, με έναν διαφορετικό ανοικτό τρόπο στους πολίτες. Βρισκόμαστε εδώ στην καρδιά του δήμου Χανίων σε ένα εμβληματικό μέρος, στην καρδιά της Κρήτης, της Μεσογείου και της νότιας Ευρώπης.Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χώρο και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε.

Τα εμβληματικά κτίρια ΚΑΜ και «Μίκης Θεοδωράκης» είναι η απαρχή της πορείας μας. Ο δήμος Χανίων να έχει συνείδηση του βάρους και της αναφοράς πανελλαδικά, για να καταφέρουμε να γίνουμε ο καλύτερος εαυτός των Χανίων.»

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας αφού ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν την περασμένη δημοτική περίοδο στην προσπάθεια που έκανε η απελθούσα δημοτική αρχή, τόνισε ότι το νέο δημοτικό σχήμα παίρνει μια μεγάλη παρακαταθήκη στις πλάτες της και ευχήθηκε το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να ορκιστεί στους πρώην ιταλικούς στρατώνες, όπου προωθείται να στεγάσουν το νέο δημοτικό κατάστημα.
Ο Άρης Παπαδογιάννης σχολίασε οτι η αυτοδιοίκηση «είναι στριμωγμένη την ώρα που αναλαμβάνουμε. Εμείς ως η μεγαλύτερη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου, θα είμαστε εκεί για να μπορούμε να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε, αλλά και να διαφωνήσουμε οπότε το κρίνουμε αναγκαίο.»Αφού, συνεχάρη από του βήματος τον νέο δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο κ. Δαμιανάκης τόνισε ότι είναι ιστορική ευκαιρία για συνεργασίες. Να βοηθήσουμε όλες οι παρατάξεις τη νέα δημοτική αρχή, συμπλήρωσε. Χαρακτήρισε ιστορική ημέρα τη σημερινή, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του «να πάψει ο δήμος Χανίων να είναι ο φτωχός συγγενής της Κρήτης. Για να πάμε μπροστά πρέπει να κοιτάμε μπροστά, απαλλαγμένοι από τις μικρότητες του παρελθόντος.»Ο κ. Αρχοντάκης είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο μπαίνει σε μια νέα εποχή και κλίμα με το νέο νόμο, ενώ για την παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής τόνισε ότι θα είναι εκεί σε κλίμα συνεργασίας αλλά και κριτικής όπου χρειαστεί.

Τόνισε δε ότι πρέπει επιτέλους τα τοπικά συμβούλια και οι κοινότητες να πάρουν τη σημασία και αξία που τους αρμόζει.Ο Γιάννης Σαρρής επισήμανε οτι είναι «υποχρέωση και καθήκον μας να στηρίξουμε όποια προσπάθεια γίνεται. Μέσα από διάλογο και συνεργασία να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.»Από την πλευρά του, ο Νίκος Βουρλάκης ανέφερε οτι «η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας με καθημερινή συλλογική δράση. θα πορευτούμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον και το ξέρουμε, ενάντια σε ότι θίγει τα συμφέροντα των πολλών, για το καλύτερο της πόλης και του Δήμου μας.»

zarpanews.gr

One thought on “Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού Συμβουλίου Χανίων | Δείτε την τελετή στο Παλιό Λιμάνι | Photos + Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook