Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο: Η Κρήτη πρωταγωνιστής με το νέο αναπτυξιακό – Ο Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του

ο-κυριάκος-μητσοτάκης-στο-ηράκλειο-η-κ-1615922

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί αυτή την ώρα ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τον τόνο που θα ακολουθήσει η κυβερνητική παράταξη στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που νωρίτερα κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ (δείτε ΕΔΩ)  αλλά και το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι (δείτε ΕΔΩ), ενώ παρουσίασε και το αναπτυξιακό πρόγραμμα Κρήτης, στο Δημαρχείο Ηρακλείου (δείτε ΕΔΩ), όπου σχολίασε σύντομα την πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας πως είναι καλοδεχούμενη (δείτε ΕΔΩ).

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Πρωθυπουργού:

«Αυτή είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που χρειαζόμαστε είπε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του, με αφορμή την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι.

Οικονομικά

Ζητούμενο το 2019 ήταν η ανάταση και σήμερα αυτό έχει επιτευθεί. Όπως έλεγε ο Ελ. Βενιζέλος, τα αποτελέσματα της πολιτικής μας θα αρχίσουν να φαίνονται με την εφαρμογή του προγράμματός μας. Σήμερα, με την πρώτη κυβερνητική μας θητεία κλείνει και τα αποτελέσματά της γίνονται διαβατήριο για τη δεύτερη.

Μειώσαμε παραπάνω από 50 φόρους και εισφορές. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Και έχουμε πιο ισχυρή πατρίδα μα τα Rafale, τα Viper και τις Belharra.

Μέσα από το ψηφιακό κράτος, έχουμε ήδη διεκπεραιώσει 1.2 δισεκατομμύρια αυτόματες συναλλαγές αντί για τις ουρές και την ταλαιπωρία.

Πραγματοποιούμε μια Ελλάδα με συντάξεις που εκδίδονται επιτέλους στην ώρα τους, με νηπιαγωγεία από τα 4, με πρότυπα σχολεία και επαγγελματικά λύκεια. Και με πανεπιστήμια που ανήκουν στους φοιτητές και όχι στους μπαχαλάκηδες. Τα είπαμε και τα κάναμε.

Η ανεργία σύντομα θα έρθει σε μονοψήφια νούμερα. Στο Νταβός, είδα μεγάλους ξένους επενδυτές να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα για να επενδύσουν στη χώρα μας.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μειώνει το κόστος δανεισμού. Και πίσω από αυτό, όπως όλοι ξέρετε, όλοι οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους και εισφορές. Αυξήσαμε το όριο στονμ φόρο γονικής παροχής. Οι συνταξιούχοι θα δουν, όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά, για πρώτη φορά καλύτερες αποδοχές μετά από 12 χρόνια, ενώ την 1η Απριλίου θα έρθει η τρίτη, σημαντική, αύξηση του κατώτατου μισθού.

Κάναμε προσλήψεις 18.000 υγειονομικών και 25.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών. Στην Κρήτη έχουμε υποεχθεί 1313 επαγγελματίες υγείας και σύντομα θα έρθουν 318 νοσηλευτές. Στο νησί ήρθαν μόνιμοι 2609 δάσκαλοι και καθηγητές.

«Εισαγόμενο» το κύμα ακρίβειας

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εισαγόμενο το κύμα ακρίβειας. «Ήμασταν ανήσυχοι για έναν δύκολο φετινό χειμώνα, αλλά με τις επιδοτήσεις της πολιτείας αντισταθμίσαμε τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Πολλά δισεκατομμύρια μας στοίχισε, αλλά το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας.»

Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το καλάθι του νοικοκυριού και ο Μακρός ετοιμάζεται να το εφαρμόσει στη Γαλλία. Αλλά αυτό δεν αρκεί και θα έρθει από τον Φεβρουάριο το Market Pass. Θα απορροφήσουμε έτσι πλήρως τις αυξήσεις στα βασικά είδη ανάγκης.

Για την ακρίβεια και αγωνιουμε, και προσπαθούμε, και αντιδρούμε. Τα στοχευμένα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν , μαζί με τον χαμηλό ΦΠΑ στις ζωοτροφές και τα λιπασματα, την εστίαση και τον τουρισμό.

Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Και όσοι διαλαλούν ότι θα μας επισκεφθούν μια νύχτα ξαφνικά, ας ξέρουν ότι μπορεί μια νύχτα να προσγειωθούν εκείνοι στη σκληρή πραγματικότητα. Και κάθε γιουρούσι που επικαλούνται, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του.

Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη όμως στο διεθνές δίκαιο. Σε αυτό στηρίξαμε τις συμφωνίες για τις ΑΟΖ, αλλά και την αμυντική μας συμπαράταξη με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα για πρωτη φορά αξιοποιεί τον ενεργειακό πλούτο του βυθού της.

Μας λένε ξεδιάντροπα ότι ο φράχτης που χτίζουμε στον Έβρο, παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα. Τα λένε αυτοί, που δυσφήμησαν τη χώρα μας με τα παιδιά στα σύνορα, που δεν υπήρξαν ποτέ.

Τι είπε για την Κρήτη και τα έργα

Σήμερα πρωταγωνιστής είναι η Κρήτη και το δικό της ξεχωριστό αναπτυξιακό σχέδιο. Σήμερα με πολλούς υπουργούς το παρουσιάσαμε αναλυτικά. 480 έργα ύψους 7.7 δισ. ευρώ στο νησί μας τα επόμενα χρόνια. Ο ΒΟΑΚ δεν είναι πια άπιαστο όνειρο. Γίνεται σε τρία τμήματα, ειναι ένας δρόμος που τη σημασία του δεν μπορώ να υπερτιμήσω. Είναι αδύνατον η Κρήτη να ξεδιπλώσει την αναπτυξιακή της δυναμική χωρίς τον νέο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος που κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Στο νέο αεροδρόμιο οι εργασίες φτάνουν στο 20%. Όσο για το «Ν. Καζαντζάκης», δεν θα περιμένει 18 χρόνια σαν το Ελληνικό. Και τη στιγμή που θα φύγει, θα ξεκινήσει η αξιοποίηση των 3.000 στρεμμάτων, ένα νέο Ηράκλειο.

Θα δημιουργθεί κέντρο υψηλής τάσης στα Χανιλα, σταθμός υβριδικής παραγωγής ενέργειας στο Αμάρι. Θα εκταμιεύσουμε  80 εκ. ευρώ για το λιμάνι της Σούδας για υποδομή κρουαζιέρας.

Η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηρακλείου μπορεί να αλλάξει την όψη της πόλης.

Θα κατασκευαστεί το φράγμα στο Πλατύ και να γίνουν εργασίες αναβάθμισης στο φράγμα Αποσελέμη.

Ποιος ξένος φοιτητής δεν θα ήθελε να φοιτά σε ένα ξενόγλωσσο τμήμα στην Κρήτη; Η Κύπρος το πέτυχε, γιατόι όχι εμείς.

255 εκατομμύρια για να κατασκευαστούν δύο νέες φοιτητικές εστίες στα Χανιά και το Ηράκλειο για σχεδόν 5.000 φοιτητές.

Χρηματοδότηση και για το ΕΛΚΕΘΕ και το ΙΤΕ.

Δύο μονάδες επεξεργασίες απορριμμάτων στο Αμάρι και το Ηράκλειο.

Στον πολιτισμό, θέλουμε καλύτερη πρόσβαση στο Δικταίο Άνδρο, ανάπλαση στα Ενετικά Νεώρια σε Χανιά και Ηράκλειο.

Όλα τα παραπάνω είναι ένας οδικός χάρτης της Κρήτης του 2030.

Η Κρήτη που οραματίζομαι θα έχει βιώσιμη αγροτική παραγωγή, θα διακρίνεται στον τουρισμό και θα είναι κοιτίδα πολιτισμού.

Φέτος η τιμή στο λάδι ήταν εντυπωσιακή, ενω τα έσοδα από τον τουρισμό ξεπέρασαν εκείνα του 2019 και το 2023 προβλέπεται ακόμα καλύτερη χρονιά.

Η Ελλάδα αλλάζει, η Κρήτη αλλάζει. Και το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης θητείας μας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλους. Η εξασφάλιση στέγης για νέα ζευγάρια.

Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 θα έχει αναμορφωθεί το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων.

Στον ιδιωτικό τομέα, δεν γίνεται να ευημερούν οι επιχειρηματίες αλλά όχι οι εργαζόμενοι.

Θα δαπανήσουμε 200 εκατομμύρια για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κρήτης, αλλά μεγάλη σημασία έχει η πρόληψη. Το πρόγραμμα που φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά έχει ήδη δώσει σε 75.000 γυναίκες να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες και 4000 βρέθηκαν με καρκίνο. Στην Κρήτη αυτές ήτα 125. Και έτσι μπορεί να καταφέρουν να ξεπεράσουν την ασθένεια, όσο είναι νωρίς. Έτσι σώζουμε ζωές.

Πρόταση μομφής και υποκλοπές

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και συνέχεια, όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη εντολή στην προκοπή.

Λίγα έχουμε να πούμε με τους εκπροσώπους του χθες. Οι πολίτες ξέρουν ποιος στην πράξη μετρά και προχωρά και ποιος τα λόγια σκορπάει δίχως να μετρά. Κάθε πολίτης που θα προσέλθει στην κάλπη στις εκλογές της άνοιξης, θα σκέφτεται, τί θα είχε συμβεί αν στο τιμόνι της χώρας ήταν κάποιος άλλος και έπρεπε να διαχειριστεί τις κρίσεις των τελευταίων ετών.

Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Σημερα ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας. Να είναι βέβαιος όμως ότι η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση απιστίας προς τον λαό.

Εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί για τις υποκλοπές. Αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε νεό πλαίσιο για την ΕΥΠ, αλλά χωρίς να διαλύσουμε μια πολύτιμη υπηρεσία.

Αλλά αυτοί που καταθέτουν προτάσεις δυσπιστίας, θα κληθούν να απαντήσουν πόσα χρήματα πήραν από τον κ. Καλογρίτσα, όπως καταθέτει τώρα η γραμματέας του. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας. Ναι, αλλά δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής που ο Τσίπρας τον έκανε σημαία του, θα δούμε πόσο ανεξάρτητος είναι πραγματικά.

Με τον κ. Τσίπρα εγώ δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση.

Εκλογές

Η απλή αναλογική είναι παγίδα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κέρδισε δύο εκλογές με ενισχυμένη. Δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρής ψήφου και η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κερδίσει την αναμέτρηση. Και η δεύτερη, θα δώσει εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ.

Η χώρα δεν έχει πολυτέλεια για πειράματα και παρατεταμένη αστάθεια. Η ταραγμένη παγκόσμια συγκυρία και οι εσωτερικές συνθήκες απαιτούν καθαρές λύσεις.

Όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώτος για τις φιλελεύθερες ιδέες μίλησε ο Ελ. Βενιζέλος. Είναι ιδεές που είναι στη φύση του ανθρώπου, γι αυτό είναι αθανάτες. Αυτές είναι οι ιδέες της ΝΔ. Αντλούμε δύναμη από την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Και ζητώ εσείς, οι Κρητικοί συμπατριώτες μου, να είστε πρωτοπόροι στην πορεία αυτή. Στην αδάμαστη φλόγα της Κρητικής ψυχής απευθύνομα, εμπρός στον αγώνα για μια δεύτερη κυβερνητική εντολή, για την Κρήτη, την Ελλάδα και τη νεολαία μας.

zarpanews.gr

One thought on “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο: Η Κρήτη πρωταγωνιστής με το νέο αναπτυξιακό – Ο Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του

  1. καλα ρε νεο »ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» …. Το οτι ο αρχηγος δεν αναφερεται ποτε σε αυτο το περιβοητο σκανδαλο δε σας κανει να ντρεπεστε;; Αυτο το σκναδαλο των υποκλοπων που απο σημερα απεκτησε ουσια και επιβεβαιωση δε σας φαινεται τραγικο; Πρωθυπουργος να κρυφακουει τους παντες; Πρωτογνωρο για Ευρωπαικα και δημοκρατικα κρατη (αυτα που τοσο αγαπατε). Κατι που θυμιζει αλλες εποχες (που κρυφα πολλοι τις αγαπουσατε)…
    Δηλαδη αυτη η λεξη στο ονομα του κομματος σας, η Δημοκρατια! Δε σας λεει πλεον τιποτα;
    Η εχετε ξεπουληθει για τα παντα!
    Ζουμε σε ενα κρατος, που αυριο ο Χατζηδακης θα ψηφισει υπερ της κυβερνησης. Οταν ο πρωθυπουργος κρυφακουγε τι ελεγε μεχρι και με τα παιδια του! Και θα του δωσει ψηφο εμπιστοσυνης! ΚΙ εσεις αυριο θα πατε να το ψηφεστε!!!
    Σε ενα τετοιο σκανδαλο, ο αρχηγος παντα λεει αρες μαρες κουκουναρες! Για το παρελθον, για τον Συριζα, για τα κουπονακια! ΑΛΛΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ!
    Και οταν ειπε ο αλεξακης στη βουλη προ μηνων οτι εχει αποδειξεις, ο αλλος το εβαλε στα ποδια…
    ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΜΟΥ!! Αλλα εδω τον ψηφισατε για να καταργησει την συμφωνια των πρεσπων! Τετοια δε σας υποσχοταν προεκλογικα;
    ΨΕΥΤΕΡΙΑ! Ή ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΜΟΓΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook