Live! Θυελλώδης συνεδρίαση στη Βουλή για την ΕΡΤ

live-θυελλώδης-συνεδρίαση-στη-βουλή-για-τ-47131

Θυελλώδης εξελίσσεται,η συνεδρίαση στη Βουλή με θέμα το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μετά από έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας αποφάσισαν να προχωρήσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Σε έκτακτη σύγκλησή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποφάσισε ομόφωνα:

«1. Την κατάθεση πρότασης νόμου, με ένα μόνο άρθρο, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία αντισυνταγματικά κατέθεσε ο πρωθυπουργός.

2. Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, λόγω απώλειας της δεδηλωμένης, με την υπογραφή των 18 βουλευτών, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης, να στηρίξουν την πρόταση μομφής.

Όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η βουλή όταν η κυβέρνηση κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τόνισε ότι η δημοκρατία έχει μετατραπεί σε κοινοβουλευτική δικτατορία. «Η κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία δεδηλωμένη», είπε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος ζήτησε: «να γίνουν εκλογές εδώ και τώρα».

Ο Μάκης Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά: «Οποιος αμφισβητεί τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης, «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»» και πρόσθεσε: «Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας».

Δείτε live τη συνεδρίαση της Βουλής:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook