LIVE η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής της ΝΔ

live-η-συζήτηση-στη-βουλή-για-την-πρόταση-μ-702197

Την άμεση συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της από τη ΝΔ επέλεξε η κυβέρνηση, παρά τη δυνατότητα που έχει να ξεκινήσει τη διαδικασία δύο μέρες μετά την υποβολή της. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η συζήτηση να ξεκινήσει σήμερα κιόλας, στις 6 το απόγευμα.

Ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε την πρόταση αμέσως μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου, το οποίο υπερψηφίστηκε με 154 υπέρ.

Το καθεστώς που διέπει τη διαδικασία της πρότασης μομφής περιγράφεται στο άρθρο 84 του Συντάγματος και με πιο αναλυτικό τρόπο στο άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής. Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας θα πρέπει να τελειώσει το αργότερο τη 12η νυχτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της και να ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Η πρόταση δυσπιστίας, βάσει του κανονισμού, γίνεται δεκτή μόνo εάν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών, δηλαδή από 151 βουλευτές. Υπογραμμίζεται, ότι δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook