Λίβανος: «Ηρωίδα» 28χρονη μπήκε οπλισμένη σε τράπεζα για να σώσει την καρκινοπαθή αδελφή της

λίβανος-ηρωίδα-28χρονη-μπήκε-οπλισμέ-1526296

Μια Λιβανέζα ‘εισέβαλε’ την Τετάρτη σε μια τράπεζα στη Βηρυτό και έφυγε από εκεί με μερικές χιλιάδες δολάρια, λέγοντας ότι ήθελε να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα της αδελφής της που πάσχει από καρκίνο, σε μια χώρα όπου σοβεί μια σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.

Το περιστατικό αυτό δείχνει την απελπισία πολλών πολιτών απέναντι στην αδυναμία να αποσύρουν τις καταθέσεις τους που έχουν μπλοκαριστεί στις τράπεζες εδώ και τρία χρόνια. Η λιβανέζικη λίρα έχασε τουλάχιστον το 90% της αξίας της και το 80% του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια από το 2019.

Σε εικόνες από τη ληστεία που μετέδωσε απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγεται η Σάλι Χάφεζ να ζητά φωνάζοντας στους υπαλλήλους ενός υποκαταστήματος της Blom Bank να της αποδεσμεύσουν ένα ποσό χρημάτων.

«Είμαι η Σάλι Χάφεζ, ήρθα σήμερα να ανακτήσω τα χρήματα της αδελφής μου που πεθαίνει στο νοσοκομείο» λέει η νεαρή γυναίκα στο βίντεο.

«Δεν είμαι εδώ για να σκοτώσω ή να βάλω φωτιά… Είμαι εδώ για να διεκδικήσω ό,τι δικαιούμαι», προσθέτει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης μετά την ενέργειά της, η Σάλι Χάφεζ λέει πως πήρε περίπου 13.000 από τα 20.000 ευρώ καταθέσεις της οικογένειάς της στην τράπεζα. Τα ιατρικά έξοδο της αδελφής της ανέρχονται σε 50.000 ευρώ, διευκρινίζει.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP επί τόπου, στο σημείο είχε πέσει βενζίνη και ένα πιστόλι βρέθηκε στο έδαφος. Η Σάλι Χάφεζ δηλώνει πως επρόκειτο για ένα πλαστικό παιχνίδι που δανείστηκε από τον ανιψιό της.

Η Σάλι και οι φερόμενοι ως συνεργοί της κατάφεραν να διαφύγουν από ένα παράθυρο πριν από την άφιξη των δυνάμεων ασφαλείας. Η ληστεία κράτησε λιγότερο από μία ώρα.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook