«Ληστεύουν» τους Έλληνες με τους λογαριασμούς ρεύματος και τα φορτώνουν στην «παγκόσμια κρίση»

ληστεύουν-τους-έλληνες-με-τους-λογα-1335911

Τα πράσινα ομόλογα με τις «αμαρτωλές» τράπεζες και η δήθεν την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

«Το ρεύμα μας σκοτώνει». Με αυτό το σύνθημα, επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που απειλούν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις ακόμα και με λουκέτο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που χρειάζονται υπογλώσσια πριν ανοίξουν τον καινούργιο λογαριασμό, ο οποίος περιλαμβάνει χρεώσεις στα όρια της παράνοιας.

Πέραν από τις θεωρίες συνωμοσίας για την παγκόσμια κρίση και τον κακό Πούτιν, η πραγματικότητα για την μεγάλη ληστεία των Ελλήνων, είναι τελείως διαφορετική.

Την ώρα λοιπόν που οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, η μία μετά την άλλη, μετέθεταν χρονικά τον στόχο της απεξάρτησης από το λιγνίτη σε βάθος δεκαετιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και από το βήμα του ΟΗΕ, ανακοινώνει πως «έχει δεσμευτεί» να προχωρήσει τάχιστα στην «απολιγνιτοποίηση».

Παρά το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης, η οποία του ζητούσε επιτακτικά από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής να αποκαλύψει «σε ποιον ακριβώς έχει δεσμευτεί» για αυτή την βίαιη μετάβαση που έχει καταστροφικές συνέπειες για τον Έλληνα πολίτη και επιτηδευματία, ο πρωθυπουργός δεν απαντούσε.

Διότι τόσο οι πρωτοβουλίες της Γερμανίας, της Πολωνίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, απεδείκνυαν πως δεν υπάρχει καμία δέσμευση έναντι της κομισιόν για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα μείωσης των ρύπων, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Την απάντηση λοιπόν δίνει ο Άρης Χατζηγεωργίου με μία αποκαλυπτική μελέτη στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία πραγματικά προκαλεί δέος. Αποδεικνύει ότι υπάρχει μία απολύτως εγχώρια διάσταση της ενεργειακής ακρίβειας στην οποία η κυβέρνηση και οι εντεταλμένοι της είναι απόλυτα συνένοχοι για την ληστεία των καταναλωτών.

Η ΔΕΗ λοιπόν λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση της, δανείστηκε 1,6 δις ευρώ από τις αγορές με ομόλογα που συνδέονταν με την περιβόητη «πράσινη μετάβαση». Πανηγύρισαν μάλιστα για αυτόν τον δανεισμό που αλυσόδεσε την Ελλάδα και τις απαγορεύει την χρήση του λιγνίτη στο όνομα της μείωσης των ρύπων, καθιστώντας μας δέσμιος του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Μάρτιο του 2021 η Δ.Ε.Η. εξέδωσε ομόλογα με ρήτρα μείωση των ρύπων, μέσω των αμαρτωλών Goldman Sachs και HSBC! Δύο οίκοι που προκαλούν ανατριχίλα: Η Goldman Sachs με τα περίφημα Swaps του Σημίτη που διέσυραν την Ελλάδα παγκοσμίως και η HSBC με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ»…

Η φρενήρης αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, καθιστούν την χρήση των λιγνιτικών μονάδων πολύ φθηνότερη. Έτσι, εάν η Ελλάδα χρησιμοποιούσε και τις 8 διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες, η μέση τιμή χονδρικής που σήμερα είναι 250 € ανά μεγαβατώρα ενώ σε ώρες αιχμής φτάνει ακόμα και τα 350 €, θα περιοριζόταν στα 150 €. Πρακτικά, οι λογαριασμοί του ρεύματος θα κόβονται στη μέση.

Η ΔΕΗ λοιπόν πέρασε το αυξημένο κόστος παραγωγής ρεύματος απευθείας στους καταναλωτές. Πράγμα που φυσικά δεν είχε συμβεί όταν το κόστος φυσικού αερίου ήταν στο 1/4 των σημερινών τιμών. Τότε, η διαφορά δεν πέρασε στους καταναλωτές, αλλά έγινε υπερκέρδος για την επιχείρηση, μπόνους για τα golden boys και πολλές παροχές, όπως πολυτελή αυτοκίνητα.

Γι’ αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκαλύπτει σε ποιους έχει δεσμευτεί για την βίαιη απολιγνιτοποίηση που μετέτρεψε την πράσινη μετάβαση σε ένα πράσινο ξέπλυμα κερδοσκοπίας εις βάρος των Ελλήνων! Η δέσμευση του δεν έγινε σε κάποιο θεσμικό όργανο της ΕΕ ή άλλου διεθνή οργανισμού, αλλά στους «γνωστούς αγνώστους» των Χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που κάθε φορά συνδέονται με την διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και την εξαθλίωση των Ελλήνων.

Πλέον, αυτή μυστικοπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης και το σκοτεινό παρελθόν με τις εξωφρενικές προμήθειες της Goldman Sachs λόγω Swaps μας υποχρεώνει να ρωτήσουμε «ποιος κερδίζει και πόσα, από τις προμήθειες έκδοσης των συγκεκριμένων ομολόγων».

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook