Ληστεία Rolex: Εντοπίστηκε η μία μηχανή των ληστών που άρπαξαν 23 πανάκριβα ρολόγια

ληστεία-rolex-εντοπίστηκε-η-μία-μηχανή-των-1592752

Ραγδαίες εξελίξεις στη μεγάλη ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο κατάστημα της Rolex, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η μηχανή βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων και τυχόν γενετικό υλικό.

Την ίδια ώρα, στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, αναζητούν το προφίλ των τεσσάρων ένοπλων δραστών της κινηματογραφικής ληστείας.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, συγκλίνουν προς το πρώτο ενδεχόμενο, δηλαδή να μην πρόκειται για κακοποιούς που ανήκουν στο διαβόητο διεθνές δίκτυο κλεφτών πολυτελών κοσμημάτων, αλλά για άλλους, σεσημασμένους ή ακόμα και «αχαρτογράφητους» ληστές.

23 ρολόγια εκλάπησαν από τη Rolex

Συνολικά 23 πολυτελή ρολόγια αξίας περίπου 300.000 ευρώ, έκαναν φτερά, με τους δράστες, να σπάνε με σφυρί τις προθήκες του υποκαταστήματος, αφού πρώτα είχαν τραυματίσει στο κεφάλι τον υπάλληλο security. Το «χτύπημα», καταγράφηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στην «καρδιά» της Αθήνας.

Ο ληστής μιλούσε άπταιστα Ελληνικά

Άπταιστα Ελληνικά, μιλούσε ο ένας από τους τέσσερις ληστές, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς κατά την κατάθεση της, η πωλήτρια του υποκαταστήματος της Ελβετικής φίρμας. Οι δράστες, αφού χτύπησαν στο κεφάλι με το όπλο τον υπάλληλο της εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης, άρχισαν να την απειλούν πριν σπάσουν με αστραπιαίες κινήσεις τις προθήκες με τα ρολόγια. Με βάση αυτή την κατάθεση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εκτιμούν ότι οι δράστες πιθανότατα δεν ήταν «Ροζ Πάνθηρες», καθώς τα μέλη του διεθνούς δικτύου, είναι συνήθως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ οι τέσσερις ληστές φαίνεται ότι μιλούσαν καλά Ελληνικά.

Οι κινήσεις των δραστών, έχουν αποτυπωθεί από κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, όμως οι κακοποιοί, είχαν φροντίσει να καλύψουν τα πρόσωπα τους με κουκούλες full face, σε μια προσπάθεια να μην αφήσουν ίχνη. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε λήψη αποτυπωμάτων και DNA από όλους τους χώρους, ενώ στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχει σταλεί το σφυρί που εγκατέλειψαν μέσα στο κατάστημα οι ληστές. Την ίδια ώρα, οι αρχές, συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή, σε μια προσπάθεια να «χαρτογραφήσουν» την πορεία διαφυγής των τεσσάρων ανδρών.

Πώς «τρύπωσαν» στο κατάστημα οι ληστές

Το ρολόι έγραφε 10:55 το πρωί της Τρίτης. Η πόρτα ασφαλείας του υποκαταστήματος της Rolex, ανοίγει για να αποχωρήσει πελάτης. Οι ληστές, που φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, παραμονεύουν λίγα μέτρα δίπλα.

Βρίσκουν ευκαιρία και πριν κλείσει η πόρτα, εισβάλουν στο χώρο. Με τη χειρολαβή ενός πιστολιού που κρατάνε, χτυπούν στο κεφάλι τον υπάλληλο security που σωριάζεται στο έδαφος. Με το ίδιο όπλο, απειλούν την πωλήτρια και αμέσως μετά με ένα σφυρί, στοχεύουν τις βιτρίνες πίσω από τις οποίες βρίσκονται τα πολυτελή ρολόγια. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, προλαβαίνουν να αρπάξουν 23 Rollex, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα.

Μόλις ολοκληρώνουν το έργο τους, τρέχουν έξω από το κατάστημα και κατευθύνονται προς δύο μηχανές, με τις οποίες θα διαφύγουν από την οδό Σταδίου.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook