Ληστεία- μαμούθ στην Καβάλα: Πώς έστησαν το κόλπο με τα 4,2 εκατ. ευρώ

ληστεία-μαμούθ-στην-καβάλα-πώς-έστησα-975088

Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά χαρακτηρίζεται η υπόθεση της σκηνοθετημένης ληστείας – μαμούθ των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στην Καβάλα, από έμπειρους νομικούς.

Η ενδεχόμενη αποφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων θα επιδιωχθεί από τους δικηγόρους τους κατά τις επόμενες ημέρςε και αναμένεται να στηριχθεί σε δύο στοιχεία, όπως αναφέρει η Realnews.

Πρώτον, στον εντοπισμό σε τρία διαφορετικά σημεία του συνόλου των 4,2 εκατ. ευρώ, που είχαν υπεξαιρεθεί τον Ιανουάριο του 2019 από τα ταμεία της πολυεθνικής εταιρείας. Περίπου 3,6 εκατ. ευρώ βρέθηκαν θαμμένα στον περίβολο του συνεργείου που ανήκει σε έναν από τους κατηγορούμενους, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη στο κτίριο του συνεργείου αλλά και στην οικία του κατηγορούμενου.

Δεύτερον το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη πριν και ήταν ευυπόληπτοι πολίτες της Καβάλας.

Οι πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι στην υπερασπιστική τους γραμμή θα παρουσιάσουν τη δεινή οικονομική κατάσταση τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ξόδεψαν τα χρήματα που άρπαξαν.

Μετά τη σκηνοθετημένη ληστεία ο 44χρονος Β.Α. απολύθηκε χωρίς να του δοθεί αποζημίωση, καθώς η εταιρεία τον θεώρησε υπεύθυνο για την απώλεια των χρημάτων. Ο 44χρονος μάλιστα είχε ξεκινήσει διαδικασίες για τη δικαστική διεκδίκηση της αποζημίωσης.

Στον φιλικό του κύκλο ανέφερε ότι ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση, λόγω της απώλειας της εργασίας αλλά και της διατροφής που έπρεπε να καταβάλλει στην πρώην συζυγό του. Παράλληλα, «διαφήμιζε» την αγάπη του για την κόρη του, την οποία είχε χρησιμοποιήσει στους ψευδείς ισχυρισμούς του.

Ομοίως ο 64χρονος ιδιοκτήτης του συνεργείου, αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του.

Τα λάθη που έκαναν ήταν φυσικό επακόλουθο του ερασιτεχνισμού τους. Στην προσπάθειά του να περιγράψει τους δήθεν απαγωγείς της κόρης του, ο 44χρονος υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Από την άλλη δεν προσπάθησε ποτέ να περιορίσει τις επαφές με τον 41χρονο φίλο του Θ.Κ., ούτε με τον 64χρονο πατέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες ζητούσε ο 44χρονος μικρό μέρος των χρημάτων για να καλύψει κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις, κάτι που ήταν καθοριστικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook