Λίπος στην κοιλιά: 8 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να το καταπολεμήσεις

λίπος-στην-κοιλιά-8-συνήθειες-που-θα-σε-1163967

Το λίπος στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στην προσπάθεια της απόκτησης των ιδανικών αναλογιών, όπως άλλωστε και κάθε τοπικό πάχος. Με μικρές αλλαγές στη διατροφή σου, ωστόσο, θα καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις στην καθημερινότητά σου τις παρακάτω συνήθειες και οι στόχοι σου θα εκπληρωθούν σύντομα.

Λίπος στην κοιλιά: 8 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να το καταπολεμήσεις:

Αύξησε την κατανάλωση των τροφών φυτικής προέλευσης

Οι τροφές που δεν είναι ζωικής αλλά φυτικής προέλευσης περιέχουν ζωτικά θρεπτικά συστατικά και που το σώμα μας χρειάζεται για καλή υγεία και για σωστή διαχείριση του βάρους.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, περιέχουν ελάχιστο λίπος και βοηθούν στην καλύτερη πέψη και τη σωστή λειτουργία του εντέρου με αποτέλεσμα να μην έχεις πρηξίματα.

Μην παραλείπεις ποτέ το πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και παρόλα αυτά πολλές είναι οι φορές που το παραλείπουμε.

Ωστόσο, ένα θρεπτικό πρωινό είναι πολύ σημαντικό για τη διαχείριση του υγιούς βάρους. Σε βοηθά να διατηρείς σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και σε εμποδίζει να υπερκαταναλώσεις λιπαρές και παχυντικές τροφές στη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.

Συμπεριέλαβε πρωτεΐνες καλής ποιότητας με όλα τα γεύματα

Οι πρωτεϊνικές πηγές όπως οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, τα όσπρια, τα λιπαρά ψάρια, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το κοτόπουλο και το άπαχο κόκκινο κρέας, χωνεύονται με πιο αργό ρυθμό κάτι που σε βοηθά να παραμείνεις χορτάτη για περισσότερες ώρες.

Βάλε στο πρόγραμμα περισσότερες φυτικές ίνες

Τα τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες σε χορταίνουν, οπότε δεν θα σε αφήσουν να αισθανθείς πείνα. Μερικές από τις καλύτερες τροφές, πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

Κάνε έξυπνες επιλογές ποτών για να μειώσεις τις θερμίδες

Αντί για χυμό φρούτων, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, προτίμησε να φτιάξεις ένα χυμό λαχανικών, ένα κρύο ρόφημα από βότανα που είναι φτωχά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ή νερό αρωματισμένο με λεμόνι ή με τζίντζερ. Φυσικά απόφυγε να παίρνεις περιττές θερμίδες μέσα από το αλκοόλ.

Πρόσεχε τις ποσότητες των μερίδων σου

Ακόμα και αν φροντίζεις να καταναλώνεις υγιεινές τροφές, η υπεκατανάλωση θα σε οδηγήσει και πάλι στο περιττό πάχος. Αν καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από όσες μπορείς να κάψεις μέσα στη μέρα, θα κάνει το λίπος σου στην κοιλιά σου να αυξάνετε όλο και περισσότερο. Φρόντισε λοιπόν οι μερίδες σου να κυμαίνονται στις ποσότητες που ενδείκνυνται, δηλαδή: γέμισε με πρωτεΐνες (ψάρι, κρέας) το πιάτο σου όσο η παλάμη του χεριού σου, το 1/4 του πιάτο σου με υδατάνθρακες και το υπόλοιπο μισό με λαχανικά.

Έχε πάντα μαζί σου υγιεινά σνακ

Φρόντισε να έχεις πάντοτε στην τσάντα σου κάποιο υγιεινό σνακ, όπως είναι οι ξηροί καρποί, τα φρούτα αλλά και πολλές ακόμα επιλογές, ανάλογα με τον χρόνο προετοιμασίας που έχεις στο σπίτι σου. Θα καλύψει το αίσθημα πείνας χωρίς να καταφύγεις σε ανθυγιεινές αλλά και χωρίς να κρατήσεις την πείνα σου για ώρες, με αποτέλεσμα να το παρακάνεις στη συνέχεια και να φουσκώσεις.

Όχι στο αλκοόλ

Βοήθησε το συκώτι σου στην καλύτερη λειτουργία του, κάτι που θα σε βοηθήσει (εκτός από την καλή υγεία) και στην απώλεια του βάρους. Το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες και θα μπλοκάρει την προσπάθεια σου τόσο για αδυνάτισμα όσο και για την απώλεια λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως είναι η κοιλιά.

missbloom.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook