«Λινό» ξανθό: Το χρώμα που αποτελεί κορυφαία τάση στο χώρο των μαλλιών

λινό-ξανθό-το-χρώμα-που-αποτελεί-κορ-1704491

Φαίνεται ότι υπάρχει πάντα μια νέα χρωματική τάση που δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές σε όσες σκέφτονται να αποκτήσουν ξανθά μαλλιά. Ενόψει του καλοκαιριού το «λινό ξανθό» χρώμα στα μαλλιά αποτελεί τάση και, σύμφωνα με το byrdie.com, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις μαλλιών σήμερα.

Αλλά τι ακριβώς είναι αυτή η σχεδόν ψυχρή απόχρωση, που προσθέτει διάσταση στα μαλλιά; Μάθετε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποφασίσετε αν το συγκεκριμένο hair look είναι κατάλληλο για εσάς.

Τι είναι τα λινά ξανθά μαλλιά;

«Το λινό ξανθό μαλλί είναι μια εκλεπτυσμένη και ευέλικτη απόχρωση που χαρακτηρίζεται από τους ψυχρούς, ταουπέ και μπεζ υποτόνους του», λέει η colorist διασημοτήτων και παγκόσμια πρέσβειρα της L’Oréal Professionel Min Kim. «Ενσαρκώνει μια διακριτική κομψότητα, που θυμίζει τις ελαφριές, δροσερές αποχρώσεις που βρίσκονται στην υφή του λινού υφάσματος. Το λινό ξανθό προσφέρει μια απαλή και φυσική αισθητική που συμπληρώνει μια ποικιλία αποχρώσεων του δέρματος».

Η ομορφιά των λινών ξανθών μαλλιών είναι ότι προσφέρουν διάσταση, είναι προσαρμόσιμα και λειτουργούν για μια ποικιλία υποτονών, αφού δεν λοξοκοιτάζουν προς μια ακραία κατεύθυνση. «Για μένα, είναι τα μαλλιά που είναι ένας τέλειος συνδυασμός μεταξύ ζεστού και ψυχρού -μαλλιά που είναι ουδέτερα», εξηγεί η colorist και πρέσβειρα της L’Oréal Professionel Adina Pignatare.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την τάση

Οι ξανθές αποχρώσεις είναι πάντα δημοφιλείς κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών και φέτος, τα λινά ξανθά μαλλιά ταυτίζονται με τις τάσεις που υπερασπίζονται την ευελιξία και τη φρέσκιακαθαρή εμφάνιση. «Ο κόσμος θέλει φυσικότητα», λέει η Pignatare σχετικά με το γιατί όλο και περισσότεροι κλίνουν προς αυτή την απόχρωση. «Ένα αβίαστο look, αλλά όχι πολύ ζωντανό».

«Τα λινά ξανθά μαλλιά έχουν τραβήξει την προσοχή για διάφορους λόγους», εξηγεί η Kim. «Η καθολική απήχηση του χρώματος έγκειται στην ικανότητά του να συμπληρώνει τόσο τις θερμές όσο και τις ψυχρές αποχρώσεις. Αυτή η ευελιξία, σε συνδυασμό με την εκλεπτυσμένη και μοντέρνα εκδοχή της στα παραδοσιακά ξανθά, την έχει καταστήσει περιζήτητη τάση. Το λινό ξανθό αποπνέει αβίαστη κομψότητα, ενώ δεν χρειάζονται και τακτική συντήρηση για όσες αναζητούν μια εκλεπτυσμένη καλοκαιρινή εμφάνιση».

Σε αντίθεση με τα δροσερά ξανθά, όπως το πλατινέ και το σταχτί ή τα πιο ζεστά χρυσά και φραουλένια ξανθά, η κυρίως ουδέτερη μπεζ παλέτα του linen blonde μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν ένα διακριτικό χρώμα με λιγότερη συντήρηση. «Το λινό ξανθό ξεχωρίζει με τις πιο ψυχρές, taupe και μπεζ αποχρώσεις του, που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες ξανθές παραλλαγές», εξηγεί η Kim. «Οι υποτονικοί του τόνοι προσφέρουν μια πιο εκλεπτυσμένη και διακριτική εμφάνιση σε σύγκριση με τις πιο φωτεινές ξανθές αποχρώσεις. Το λινό ξανθό απαιτεί λιγότερο συχνό φρεσκάρισμα, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα χρώμα χαμηλής συντήρησης χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ και την κομψότητα».

newsbeast.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook