«Λιγότεροι από τον μέσο όρο οι εμβολιασμοί στα Χανιά» – Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Φαρμακοποιών για τα εμβόλια και τον κορονοϊό

λιγότεροι-από-τον-μέσο-όρο-οι-εμβολια-1260649

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος» με θέμα: «Η αλήθεια για τον εμβολιασμό κατά της Covid19 – Οι επιστήμονες απαντούν».

Την εκδήλωση προλόγισε και θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων κος Τάσος Βάμβουκας.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο κος Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η κα Ειρήνη Λαγουδάκη, Διευθύντρια Παθολογίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και επιστημονικά υπεύθυνη covid 2 στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων και ο κος Γιώργος Ατσαλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σε τοποθέτησή του, ο Γιώργος Ατσαλάκης επισήμανε οτι τα δεδομένα στο Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και πρόβλεψης έχουν δώσει ξεκάθαρα συμπεράσματα, που αναφέρουν σημαντική μείωση του ρυθμού εμβολιασμού, με ενδεικτικό οτι μόλις το 7% του πληθυσμού προχώρησε σε 1η δόση εμβολίου τον Ιούλιο.

Οι εμβολιασμοί στο Νομό Χανίων είναι χαμηλότεροι από τον μέσο όρο, επισήμανε, συμπληρώνοντας οτι είναι σημαντικό να ενημερωθεί ο κόσμος για τα εμβόλια, ώστε να τονιστούν τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού με πειθώ και χωρίς υποχρεωτικότητα.

Θέση για το ζήτημα πήρα και ο Τάσος Βάμβουκας, πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Χανίων, επισημαίνοντας οτι η ανοσία μέσω του εμβολίου ενέχει πολύ μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με εκείνη που αποκτάται από τη νόσηση. Σκοπός είναι να δοθούν απαντήσεις και η αλήθεια για τα εμβόλια, με το βασικό μήνυμα οτι όλοι θα νοσήσουν και πρέπει να επιλέξουν από που θα λάβουν την ανοσιά τους. Πέρα από τον κίνδυνο της απώλειας ζωής, ο κορονοϊός μπορεί να αφήσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε καρδιά, πνεύμονες και άλλα ζωτικά όργανα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook