Λιγκουίνι με γαρίδες, πορτοκάλι και εστραγκόν

λιγκουίνι-με-γαρίδες-πορτοκάλι-και-εσ-1177151

Μια πρωτότυπη μακαρονάδα με έναν εξαιρετικά νόστιμο συνδυασμό γεύσεων

Υλικά

500 γρ. ‏λιγκουίνι

500 γρ. ‏μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

1/2 φλ. ‏φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

3/4 κ.γλ. ξηρό ‏φρέσκο εστραγκόν

3 κ.σ. ‏λάδι

1 κ.γλ. σε 2 κ.σ. νερό ‏κορνφλάουρ

2 κρεμμύδια

‏λίγο ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

1/3 φλ. ‏γάλα ή κρέμα γάλακτος

‏αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε και στραγγίζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε το αλατοπίπερο. Προσθέτετε τις γαρίδες και το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα ή το γάλα.

Προσθέτετε το εστραγκόν και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Προσθέτετε το διαλυμένο σε νερό κορνφλάουρ για να δέσει η σάλτσα και περιχύνετε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα. Σερβίρετε.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook