Light σκεπαστή με αραβική πίτα

Συστατικά

  • 200 γρ. μανιτάρια champignon
  • 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αραβικές πίτες, ολικής
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 100 γρ. τυρί light
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

Για το σερβίρισμα

  • ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μανιτάρια και το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες φορώντας γάντια, ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ωραίο χρώμα από όλες τις μεριές και εξατμιστεί όλη η υγρασία των μανιταριών.

Για τη σκεπαστή

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Τοποθετούμε στο ταψί 2 αραβικές πίτες και απλώνουμε το τυρί κρέμα.
  • Προσθέτουμε στη μια πίτα 50 γρ. τυρί τριμμένο και τη γέμιση από το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στην πίτα.
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το υπόλοιπο τυρί.
  • Σκεπάζουμε με τη δεύτερη αραβική πίτα και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο την πάνω πίτα και με 1 κ.σ. ελαιόλαδο την κάτω πίτα που ακουμπάει στο ταψί.
  • Τοποθετούμε πάνω από τη σκεπαστή ένα δεύτερο ταψί και το πιέζουμε.
  • Βάζουμε μέσα στο ταψί ένα γουδί ή ένα βαρύ αντικείμενο, για βάρος.
  • Μεταφέρουμε τα ταψιά μαζί με το βάρος στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και βγάζουμε το δεύτερο ταψί και το βάρος.
  • Κόβουμε τη σκεπαστή σε τέσσερα κομμάτια και σερβίρουμε με πράσινη ανάμεικτη σαλάτα.

akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ