Λιακάδα, κόσμος κι ένα ευτράπελο στον εορτασμό των Θεοφανίων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων | Photos + Video

λιακάδα-κόσμος-κι-ένα-ευτράπελο-στον-ε-794164

Με λιακάδα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στα Χανιά, όπου 30 περίπου κολυμβητές βούτηξαν για τον Σταυρό στα νερά του Ενετικού Λιμανιού, με την θερμοκρασία του νερού να υπολογίζεται σε 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Την τελετή καθαγιασμού των υδάτων παρακολούθησε μεγάλο πλήθος κόσμου που αμέσως μετά κατέκλυσε τα καταστήματα της περιοχής.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός, ενώ το «παρών» έδωσαν η βουλευτής Χανιών Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος της πόλης, αντιδήμαρχοι, πολιτευτές και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Όσο για το ευτράπελο… Μέρος του Σταυρού έσπασε μετά την δεύτερη ρίψη στη θάλασσα, γεγονός που δεν πτόησε καθόλου τους κολυμβητές.

Σε δηλώσεις τους, οι τρεις νεαροί που έπιασαν τον Σταυρό έδωσαν ευχές για υγεία και καλή χρονιά. Πρόκειται τους Μενέλαο Παντελάκη, Στέλιο Κουκουράκη και Μάριο Γουρνιεζάκη.

Νωρίτερα, στον  Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Χάληδων, τελέστηκε η δοξολογία των Θεοφανίων ενώ τα έργα που είναι σε εξέλιξη τόσο στην Πλατεία Μητροπόλεως όσο και στην οδό Χάληδων δεν εμπόδισαν τις εκδηλώσεις. (ΕΔΩ)

Μετά το πέρας της τελετής, ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, έκανε πρόγνωση για χιόνια ακόμα και μέσα στα Χανιά, από το απόγευμα της Δευτέρας! (ΕΔΩ)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook