Λευτέρης Κοπάσης: «Τα Σφακιά είναι ένας μικρός πλανήτης – Εμείς θα φέρουμε αποτελέσματα για τον τόπο μας» | Video

λευτέρης-κοπάσης-τα-σφακιά-είναι-ένα-1765247

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο υποψήφιος δήμαρχος Σφακίων Λευτέρης Κοπάσης. Ο κ. Κοπάσης χαρακτήρισε ως μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής το ότι είναι αραιοκατοικημένη, αλλά τόνισε ότι θέλει να μετατρέψει το μειονέκτημα αυτό σε πλεονέκτημα:

Εμείς απευθυνόμαστε, με αξιόλογους ανθρώπους, σε όλη την κοινωνία των Σφακίων και προσπαθούμε να τους πείσουμε για την ειλικρίνεια και τις δυνατότητες που έχουμε να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε για τα Σφακιά. «Το μεγάλο πρόβλημα των Σφακίων είναι η αραιοκατοίκηση. Είναι κακοδαιμονία για τον τόπο. Ρουφάει τη δυναμική, την κάθε προσπάθεια που γίνεται στα Σφακιά. Οι χρημαοδοτήσεις δεν είναι αντίστοιχες των αναγκών που έχει η έκταση των Σφακίων. Υπάρχουν δήμοι που είναι μικροί σε πληθυσμό, αλλά και σε έκταση, εκεί είναι πιο εύκολο. Για παράδειγμα, γίνεται λάθος η χρέωση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Πρέπει να διαφοροποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο μας αντιμετωπίζει η κοινωνία και το κράτος. Αυτό το μειονέκτημα προσπαθούμε να το κάνουμε πλεονέκτημα. Πλεονέκτημα μεγέθους, πλεονέκτημα ποικιλομορφίας, πλεονέκτημα ταυτότητας. Τα Σφακιά είναι ένας μικρός πλανήτης».

Ο κ. Κοπάσης μίλησε για κάποιες από τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει:

«Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα στη λογική της κατοικησιμότητας. Όχι μόνο να μη δημιουργούνται προβλήματα στην καθημερινή διαβίωση, αλλά να υπάρχει μεσοπρόθεσος σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια. Οι τομές στα νομικά πρόσωπα και φιλοδοξούμε μέσα από αυτό να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία. Θέλουμε μια ενεργειακή κοινότητα που θα παράγει ενέργεια με φωτοβολταϊκά, ανάπτυξη όλων των φαραγγιών της περιοχής στο πρότυπο της Σαμαριάς και ίδρυμα Δασκαλογιάννη που θα συνενώσει τους φίλους των Σφακίων. Θέλουμε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα της παρέμβασης παντού. Ο τουρισμός, η ήπια ανάπτυξη, οι υποδομές για την παραγωγή των προϊόντων και το πάντρεμά τους με τη γαστρονομία, είναι στόχος απόλυτα εφικτός».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σφακίων ρωτήθηκε και για την στάση του απέναντι στη γενικευμένη οπλοκατοχή στην περιοχή:

«Είναι πολύ παρεξηγημένο αυτό το κεφάλαιο για τα Σφακιά. Τα Σφακιά έχουν επιδείξουν μια τεράστια προσφορά στην υπόθεση της ελευθερίας και αυτή η ιστορική αναδρομή ενδεχομένως μπερδεύει για μια παραβατικότητα που θα συναντούσαμε περισσότερο στον αστικό ιστό παρά στα Σφακιά. Υπάρχουν άνθρωποι του μεροκάματου που μοχθεί, λειτουργούν κάποιες φορές με κάποια στερεότυπα αλλά είναι ειλικρινείς και καλοπροαίρετοι».

Τέλος, ο κ. Κοπάσης ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμός του αποτελεί φυσική συνέχεια της νυν δημοτικής αρχής:

«Η σημερινή δημοτική αρχή αλλάζει επικεφαλής, συνεχίζει ο κ. Χιωτάκης να είναι δήμαρχος ως το τέλος του χρόνου. Εγώ συνεχίζω ως επικεφαλής του συνδυασμού όμως χωρίς απώλειες και με μεγάλη συμμετοχή από νέους ανθρώπους που θα αποτελέσουν το αυριανό έμψυχο δυναμικό, είναι τιμή μου να προΐσταμαι αυτής της προσπάθειας. Η θέση του δημάρχου δεν είναι έπαθλο. Είναι ευκαιρία. Εμείς λέμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε αποτελέσματα μέτα από πέντε χρόνια. Η πρώτη μέρα είναι πολύ κοντά, αλλά ο λογαριασμός βγαίνει στο τέλος»΄.

zarpanews.gr

One thought on “Λευτέρης Κοπάσης: «Τα Σφακιά είναι ένας μικρός πλανήτης – Εμείς θα φέρουμε αποτελέσματα για τον τόπο μας» | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook