Λευτέρης Κοπάσης: Είμαι υποψήφιος… υποψήφιος για τον Δήμο Χανίων

λευτέρης-κοπάσης-είμαι-υποψήφιος-υπ-1452328

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στα Χανιά εξέφρασε ο Λευτέρης Κοπάσης που φιλοξενήθηκε το πρωί στο ZARPA RADIO 89,6 και την εκπομπή του Δημήτρη Παππά.

Όπως ανέφερε, σε αυτή την χρονική στιγμή, η υποψηφιότητα του δεν είναι «απαραίτητο βήμα» αλλά μια πρόθεση, μια φιλοδοξία, το μέλλον της οποίας θα καθοριστεί από την δυναμική που θα αναπτυχθεί στην κοινωνία γύρω από αυτήν την συζήτηση που κάνουμε εμείς τώρα, από την συμμετοχή και την ανταπόκριση όσων μπορούν να δουν μια σοβαρή και αξιόπιστη λύση» γύρω από την τον νεοσύστατο «εθελοντικό φορέα προβληματισμού» του οποίου ηγείται.

«Η αλήθεια είναι ότι επέστρεψα δριμύτερος. Έγινε μία δημόσια παρέμβαση στην λογική του να αναζητηθεί ένα όνομα για έναν εθελοντικό φορέα προβληματισμού και τώρα συζητάμε το όραμα, το οποίο προσπαθεί να σχηματοποιηθεί γύρω από αυτόν τον φορέα, με την συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή, η οποία δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου αλλά έχει να κάνει με μια συλλογική προσπάθεια» σημείωσε ο κ. Κοπάσης.

Σε ερώτηση για το πού τοποθετείται το νέο σχήμα στο δημοτικό γίγνεσθαι όπου ήδη από τον χώρο της κεντρο-δεξιάς υπάρχουν οι παρατάξεις Παπαδογιάννη και Αρχοντάκη, ο κ. Κοπάσης σημείωσε:

«Είναι δύο πολύ καλοί φίλοι ο Άρης Παπαδογιάννης με τον οποίο συνεργαζόμαστε στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, εκείνος ως διευθύνων σύμβουλος κι εγώ ως πρόεδρος και ο Γρηγόρης Αρχοντάκης με τον οποίο επίσης συνεργαστήκαμε για οκτώ χρόνια» και προσέθεσε ότι «αυτό είναι πολύ λυμένο. Εξάλλου ουσιαστικά εγώ δεν είμαι υποψήφιος… ακόμα. Δεν θέλω ούτε να μασάω τα λόγια μου, ούτε να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Δεν υπάρχει ετοιμότητα για κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος… υποψήφιος.

Όπως διευκρίνισε, «στην πράξη υπάρχει μια διάθεση με τις γνώσεις και με τις θέσεις μου να δω αν πείθει ο λόγος που μπορώ να συγκροτήσω και σε αυτήν την λογική γίνεται αυτή η προσπάθεια, υπάρχει ένας εθελοντικός φορέας που λέει ότι κάτω από την προτεραιότητα στην καθημερινότητα και την έμφαση στην εξωστρέφεια, μπορεί να χωρέσει η αποτελεσματικότητα του Δήμου, η κοινωνική ανάπτυξη, να είναι φιλικός ο Δήμος στον πολίτη και βιώσιμος περιβαλλοντικά. Σε αυτό το πλαίσιο αναζητούνται ιδέες αλλά και το πώς μπορεί να υλοποιηθούν. Η υποψηφιότητα δεν είναι απαραίτητο βήμα αλλά είναι φιλοδοξία».

Παράλληλα, ο κ. Κοπάσης έκανε λόγο για «ένα πρώιμο στάδιο μιας προεκλογικής διαδικασίας».

«Έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να ανασύρουμε περισσότερα θέματα στην ατζέντα, στην δημόσια συζήτηση, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν και υποβοηθητικά για τον Δήμο. Έχουμε ακόμα 1,5χρόνο, αυτό σημαίνει ότι είναι μια πολύ φιλότιμη και πολύ φιλόδοξη προσπάθεια» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια τόνισε πως «αν δεν δημιουργηθούν οι θέσεις και η αντίληψη για το πού είμαστε και το πού πάμε, θα είναι κρίμα να γίνονται καλλιστεία προσώπων».

Παράλληλα, προσέθεσε, «Δεν είμαι έτοιμος να κάνω αυτήν την κουβέντα. Προσπαθώ να δημιουργήσω θέσεις, να βάλω κάπου τον πήχη και στη συνέχεια είναι κρίσιμο αυτή η προσπάθεια να πλαισιωθεί από ανθρώπους που θα έχουν την επάρκεια και την αξιοπιστία για όλο αυτό».

Αναπτυξιακές ευκαιρίες 

«Η αυτοδιοίκηση έχει έναν ρομαντισμό, έχει μια γοητεία, παρόλα αυτά υπάρχει και ένα τεχνικό κομμάτι  (…)

Το θεωρώ λίγο υποχρέωσή μου να ασχολούμαι με αυτά. Από την θέση όπου έχω εκλεγεί, ως περιφερειακός σύμβουλος Εξαντλητικά προσπαθώ να το κάνω με επάρκεια» τόνισε ενώ διαπίστωσε πως υπάρχει ανάγκη εμπλοκής περισσότερων ανθρώπων στα κοινά»

Για την τωρινή διοίκηση του Δήμου Χανίων

«Στην πόλη υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες» ανέφερε ο κ. Κοπάσης: «Φοβάμαι ότι αυτά που γίνονται δεν είναι τόσο ουσιαστικά αλλά γίνονται πιο πολύ για τις τυπικές ανάγκες του πράγματος και θα έπρεπε να υπάρχει κάτι πιο μεσο-μακροπρόθεσμο και πιο ουσιαστικό» σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση γενικώς είναι προς την σωστή κατεύθυνση: «Λείπουν όμως κάποια πράγματα. Είναι σαφές ότι οι χρηματοδοτήσεις που δίνονται μέσα από προγράμματα καθοδηγούν τον Δήμο σε έργα υποδομής, ως προς την πολιτική κατεύθυνση που ακολουθείται. (…) Πίσω από όλα αυτά όμως, υπάρχει η ευρηματικότητα της ομάδας ή της πόλης, στο να αναδείξει και άλλες ευκαιρίας που θα μπορούσαν να είναι αναπτυξιακές.

Κι αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με τα οικονομικά, είναι πολύ πιο σύνθετο και αφορά πολύ περισσότερους τομείς πέρα από τις χρηματοδοτήσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι εξασφαλισμένες.» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

zarpanews.gr

One thought on “Λευτέρης Κοπάσης: Είμαι υποψήφιος… υποψήφιος για τον Δήμο Χανίων

  1. Μάλιστα. Μια ακόμα «υποψήφια» υποψηφιότητα από τον κεντροδεξιό χώρο. Βέβαια στο τέλος όλοι αυτοί θα τρέξουν να υποστηρίξουν τον «εκλεκτό», που θα λάβει το χρίσμα από τον πρόεδρο. Και όπως διαφαίνεται ο «εκλεκτός» που πήρε την προεδρική ευλογία για το Δήμο, είναι Γραμματέας παραγωγικού υπουργείου, απλώς με καταγωγή από το νομό, με πολύ συχνή παρουσία τον τελευταίο καιρό στην πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook