Λευτέρης Κοπάσης: Αναλωνόμαστε με την γραφειοκρατία και δεν αντιμετωπίζουμε επαρκώς τα προβλήματα

λευτέρης-κοπάσης-αναλωνόμαστε-με-την-958413

Τα προβλήματα και τις ελλείψεις σχετικά με την προετοιμασία της Περιφέρειας για τον χειμώνα, σχολίασε ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων Λευτέρης Κοπάσης, στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Υπάρχει η αίσθηση ότι κρύβουμε κάτω από το χαλί, κάτω από το μεγαλύτερο πρόβλημα τα μικρά και σημαντικά προβλήματα σε επίπεδο οργάνωσης και σε επίπεδο πόρων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά», τονίζοντας ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι απέναντι στις καιρικές συνθήκες, ενώ απαιτείται εγρήγορση των διαδικασιών.

«Αναλωνόμαστε με τη γραφειοκρατία και δεν αντιμετωπίζουμε με επάρκεια και ταχύτητα τα φαινόμενα. Ναι, υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ωστόσο ακούμε την αφθονία πόρων που υποτίθεται πως υπάρχει και αναρωτιόμαστε ποιου ευθύνη είναι να τους αξιοποιήσει», υπογράμμισε σχετικά με το έλλειμμα που υπάρχει στην έγκαιρη προετοιμασία.

«Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα στη λογική της προετοιμασίας για τον χειμώνα και αυτό απαιτούμε να γίνεται. Μέχρι στιγμής αυτό γίνεται από την περιφερειακή αρχή, δεν επιτρέπεται όμως για την περίοδο που ακολουθεί να έχουμε προβλήματα πέραν από τα όσα δεν μπορούν να προβλεφθούν», συμπλήρωσε.

«Η Περιφέρεια έχει τον δικό της μηχανισμό, ωστόσο πρέπει να διεκδικεί τα έργα εκείνα που ακουγόταν ότι πρέπει να γίνουν από το κεντρικό κράτος και τα επιμέρους Υπουργεία. Ζητάμε απαντήσεις από αυτούς που έχουν την ευθύνη στην Περιφέρεια ή διεκδικούν από το κράτος παρεμβάσεις για να λυθούν τα προβλήματα»,  προσέθεσε λέγοντας πως θα πρέπει να εστιάσουμε και στα καθημερινά προβλήματα όπως οι κλαδοκοπές και ο καθαρισμός στην εθνική οδό για «να γίνει έγκαιρα αυτό και να μην έχουμε πρόβλημα το καλοκαίρι».

Τέλος, στόχευσε στο αναπτυξιακό έλλειμμα που έχει η Κρήτη όπου είπε ότι σκοπεύουν να αναδείξουμε όλες εκείνες τις ευκαιρίες που θα προκύψουν, για να βρει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook