Λευκή σαγκρία με μήλο και καραμέλα

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 750 γρ. κρασί λευκό
  • 250 γρ. βότκα
  • 2 λίτρα μηλίτη
  • 2 μήλα, κομμένα σε μικρά κυβάκια 0,5εκ.
  • 1 μήλο, κομμένο σε φέτες, για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν πάρει βράση το μείγμα και λιώσει η ζάχαρη, αδειάζουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί, τη βότκα και το μηλίτη και τέλος τα κυβάκια των μήλων.
  • Σερβίρουμε τη σαγκρία πολύ παγωμένη σε ποτήρια μαζί με τις φέτες του μήλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ